Schwandorf’ kurbanları anılacak

Schwandorf’ kurbanları anılacak

ABONE OL
23:49 - 29/11/2023 23:49
Schwandorf’ kurbanları anılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

35 yıl önce Neo Nazi Josef Seller tarafından kundaklanan evde Can ailesinin üç ferdi ve bir Alman hayatını kaybetmişti.

17 Aralık 1988’de Almanya’nın Schwandorf kentinde 17 yaşındaki aşırı sağcı Josef Seller’in kundakladığı evde hayatını kaybeden Fatma Can (44) eşi Osman Can (50), oğulları Mehmet Can (12) ile Alman Jurgen Hubner (47) için 17 Aralık 2023 tarihinde bir anma töreni düzenlenecek.

ARADAN 35 YIL GEÇTİ

35 yıl önce ‘Almanya’da ilk kundaklama olayı’ olarak kayıtlara geçen saldırıda hayatını kaybeden Schwandorf kurbanları için gerçekleştirilecek anma töreni saat 17.00’de olayın yaşandığı ‘Habermeier’ adlı binanın önünde başlayacak. Nürnberg Başkonsolosluğu ile Schwandorf Belediyesi’nin müşterek etkinliğinde Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile Belediye Başkanı Andreas Feller birer konuşma yapacak.

DUALAR EDİLECEK

Ardından kilise papazları Christian Kalis, Stefan Drechsler, Schwandorf DİTİB’ imamı Yaşar Yıldız dua edecek. Son olarak, duvardaki şilt ile mermer anıta çiçekler konulacak. Konuşmaları Ferdi Aslan tercüme edecek. Anma törenine Nürnberg’den Türk sivil kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar da katılacak.

KENTİ TERK ETMEDİ

Kundaklama sırasında Can Ailesi’nin kızları Leyla Kellecioğlu evli olduğundan başka bir evde bulunuyordu. Leyla Kellecioğlu, yaşadığı tüm acılara rağmen Schwandorf’u terk etmedi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / SCHWANDORF

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.