Savunma Bakanlığı'ndan Taciz Atışı Açıklaması

Savunma Bakanlığı'ndan Taciz Atışı Açıklaması

ABONE OL
10:57 - 09/11/2019 10:57
Savunma Bakanlığı'ndan Taciz Atışı Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından bir açıklama yaparak Barış Pınarı Harekatı bölgesine yönelik olarak taciz atışları yapıldığını duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’nin varılan mutabakatlara uygun davrandığı hatırlatılırken buna rağmen taciz atışlarına maruz kalındığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “TSK tarafından Barış Koridoru tesisine yönelik mevcut mutabakatlara tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristlerin Barış Pınarı Harekât bölgesine yönelik tacizleri sürüyor. Teröristler son 24 saatte havan, roket ve keskin nişancı atışıyla toplam 8 taciz/saldırı gerçekleştirdi” denildi.

Türkiye önce Amerika ardından da Rusya’yla vardığı mutabakatlar çerçevesinde Barış Pınarı Harekatı’nı durdurmuştu. Dün itibariyle de Rus ve Türk askerleri belirlenen güvenli bölgede üçüncü kez devriyeye çıkmışlardı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.