“Savaşı Rusya Kazanmamalı”

“Savaşı Rusya Kazanmamalı”

ABONE OL
22:05 - 04/08/2022 22:05
“Savaşı Rusya Kazanmamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna savaşının Avrupa için İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en tehlikeli dönem olduğunu ve Rusya’nın savaşı kazanmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, Moskova’nın zafer elde etmesini önlemek için NATO ve üye ülkelerin Ukrayna’yı silah ve diğer türlü yardımlarla çok uzun süre desteklemek zorunda kalabileceğinin altını çizdi.

Memleketi Norveç’te konuşan Stoltenberg, “Bu tür saldırgan politikaların başarılı olmaması bizim çıkarımızadır” dedi.

NATO Genel Sekreteri, Batılı ülkelerde bazı siyasetçilerin Rusya’nın emellerinin Ukrayna’nın da dışına çıkabileceği korkularını gündeme getirmesi üzerine Rusya Cumhurbaşkanı Putin’i, böyle bir hamleye Batılı askeri ittifakın vereceği yanıtın çok ağır olacağı konusunda uyardı.

Stoltenberg, “Eğer Cumhurbaşkanı Putin Gürcistan, Moldova ya da Ukrayna’ya yaptığının benzerini bir NATO ülkesine yapmayı aklının ucundan geçirirse NATO’nun tamamı duruma müdahale edecektir” şeklinde konuştu.

Ukrayna Savaşı nedeniyle NATO’ya katılma başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç’in bu talebi, şimdiye kadar Amerika dahil 30 NATO üyesi ülkenin 23’ü tarafından kabul edildi.

Ukrayna doğuda toprak kaybetti

Ukrayna, Rusya’nın saldırıları karşısında ülkenin doğusunda bir kısım toprak kaybetme zorunda bırakıldığını açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde karşı karşıya olduğu baskıyı “cehennem” olarak tanımladı. Zelenski, Avdiivka kasabası civarında ve Piski köyünde yoğun çatışma olduğunu bildirdi. Kiev hükümeti, Rus güçlerin Piski köyünde son günlerde başarı elde ettiğini kabul ediyor.

Ukrayna ordusundan bugün yapılan açıklamada Rus güçlerin Piski’ye en az iki saldırıda bulunduğu, ancak askerlerin saldırıları bertaraf etmeyi başardığı bildirildi.

Ukrayna son 8 yıldır Piski köyü civarındaki savunma mevzilerini güçlendiriyor. Bu bölge, 10 kilometre güneydoğudaki Donetsk kentini kontrol eden Rusya destekli güçlere karşı bir tampon olarak kabul ediliyor.

General Oleksiy Gromov, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna kuvvetlerinin doğudaki Sloviansk kenti civarında iki köyü yeniden kontrol altına aldığını, ancak kilit savunma mevzisi olarak kabul edilen bir kömür ocağını terk etmeye zorlandıktan sonra Avdiivka kasabasının dışında doğru itildiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı haberini doğruladı.

Bakanlık, Rus kuvvetlerinin Avdiivka civarında ve Donetks’te iki ayrı noktada Ukrayna kuvvetlerini ağır yenilgiye uğrattığını, böylelikle Kiev’in mekanize piyade birimlerini geri çekmek zorunda kaldığını bildirdi.

Reuters haber ajansı her iki tarafın iddialarını doğrulayabilmiş değil.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan video görüntüleri, Rus roketlerinin fırlatılışını ve tankların açık sahada ilerleyerek ateş ettiğini gösteriyor. Görüntülerin nerede çekildiği ise bilinmiyor.
Doğrulanmamış bazı iddialar, Rusya destekli güçlerin Piski köyüne yaklaştığını bildiriyor.

Batı’nın sağladığı gelişmiş silahlarla donatılan Ukrayna kuvvetleri bölgede Rus desteği alan güçlere saldırıyor.

Rusya’nın desteklediği Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden yetkililer, Ukrayna’nın açtığı topçu ateşi nedeniyle en az beş kişinin öldüğünü, altı kişinin yaralandığını söyledi.

Donetsk’in Ukraynalı valisi Pavlo Kirilenko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, son 24 saatte Bakmut, Maryinka ve Şevçenko’da Rus topçu saldırısı nedeniyle üç sivilin öldüğünü, beş kişinin yaralandığını bildirdi.

Kirilenko, Donetsk bölgesindeki Toretsk kasabasında Rus topçu ateşi nedeniyle sekiz kişinin öldüğünü, dört kişinin yaralandığını kaydetti.

VOA tarafından geçilen “Savaşı Rusya Kazanmamalı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Savaşı Rusya Kazanmamalı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Savaşı Rusya Kazanmamalı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.