Savaş 3. yılına girerken Batılı liderlerden Ukrayna’ya daha fazla destek sözü

Savaş 3. yılına girerken Batılı liderlerden Ukrayna’ya daha fazla destek sözü

ABONE OL
00:00 - 25/02/2024 00:00
Savaş 3. yılına girerken Batılı liderlerden Ukrayna’ya daha fazla destek sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın ikinci yıldönümüne girildiği günde İtalya, Belçika ve Kanada başbakanları ile Avrupa Komisyonu Başkanı başkent Kiev’de Ukrayna’yla dayanışma mesajı verdi.

Kanada, İtalya ve Belçika başbakanları, Avrupa Komisyonu Başkanı Cumartesi günü erken saatlerde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gittiler. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna’yla ülkeleri arasındaki güvenlik anlaşmasına imza koydular.

Ukrayna ile 10 yıllık bir güvenlik anlaşmasına imza koyan İtalya Başbakanı Meloni, “Bugün tüm Ukrayna halkına göndermek istediğim mesaj, yalnız olmadıklarıdırSize minnettar olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Kanada Başbakanı Trudeau da benzer bir anlaşmaya imza atarak bu yıl için Ukrayna’ya 2,25 milyar dolarlık mali ve askeri destek sözü verdi.
Trudeau de imzasının ardından “Ne gerekiyorsa, ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacağız” diye konuştu.

Kanada ve İtalya’dan önce Fransa ve Almanya’da Ukrayna’yla benzer şekilde güvenlik anlaşmaları imzalamışlardı.

Liderler imzalar ve temasları sonrasında kameralar karşısına geçti.

G7’den destek sözü

Avrupalı ülkelerden bu adımlar gelirken ABD Başkanı Joe Biden’ın söz verdiği 61 milyar dolarlık yardımsa Kongre’deki Cumhuriyetçiler tarafından engelleniyor.

Öte yandan gelişmiş 7 ülkeyi temsil eden G7 ülkeleri liderleri de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski’yle bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.Liderler, Cumartesi günü Ukrayna’yı Rusya’ya karşı savaşında gerektiği sürece destekleme sözü verdi ve Moskova’ya işgalinin verdiği zararı ödetmenin yollarını arayacaklarını söyledi.

G7 liderleri yaptıkları açıklamada “Ukrayna bu amansız savaşın üçüncü yılına girerken, hükümeti ve halkı G7’nin desteğine ne kadar sürerse sürsün güvenebilir” dedi.

VOA tarafından geçilen Savaş 3. yılına girerken Batılı liderlerden Ukrayna’ya daha fazla destek sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Savaş 3. yılına girerken Batılı liderlerden Ukrayna’ya daha fazla destek sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Savaş 3. yılına girerken Batılı liderlerden Ukrayna’ya daha fazla destek sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.