DOLAR

32,3324

0.24%
EURO

35,0688

-0.18%
ALTIN(gr)

2.284,78

0,33%
BİST 100

8979.56

0,33%
Sanayicilerden lise tercihi yapacak gençlere çağırı

Sanayicilerden lise tercihi yapacak gençlere çağırı

ABONE OL
15:08 - 23/07/2020 15:08
Sanayicilerden lise tercihi yapacak gençlere çağırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Sanayi sektörü lise tercihi yapacak gençlerin meslek liselerini tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, meslek liselerinin gençleri ‘uzman insan’a dönüştürerek iş hayatına atılmalarını kolaylaştırdığını belirtti.

Lise tercihi yapacak gençlere meslek liselerinin avantajlarını anımsatan Bahar, ”İş bulamamaktan yakınan üniversite mezunları ile kalifiye insanı bulamamaktan muzdarip sanayi sektörü arasındaki çıkmazın çözüm noktası meslek liseleridir” dedi.

Gençlerden ve ailelerinden meslek liselerinin sağlayacağı avantajları göz önüne alarak tercih yapmalarını isteyen Ali Bahar, şunları kaydetti.

”Daha güçlü bir Türkiye, üreterek mümkün olacak. Sanayi sektörü de daha güçlü bir Türkiye yolunda lokomotif güç konumunda bulunuyor. Sektörün en önemli ihtiyacı ise yaratıcı ve işinin ehli gençlerdir. Meslek liselerinin sanayi kuruluşlarına eleman yetiştirdiği gibi yanlış bir algı var. Meslek liselerinin görevi fabrikalara işçi yetiştirmek değildir. Meslek liseleri her ülkenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan teknik ve alanında uzman insanı yetiştirmekle mükelleftir.”

İşin tekniğine uygun bireyler olmadan üretimin olamayacağını, üretimin olmadığı yerde güç ve refahında olmayacağını vurgulayan Bahar, ”Meslek liseleri, stratejik açıdan ülkenin en önemli kurumlarından biridir. Meslek liseleri, gençlerin iş hayatına daha erken ve kolay atılmasını sağlayan bir köprüdür. Meslek liseleri ülkenin geleceğini güvence altına alır, meslek liseleri gençleri uzman insana dönüştürerek iş hayatına atılmasını kolaylaştırır” dedi.

-Kamu-Özel sektör işbirliği

Meslek liselerine verilen önemin her geçen gün artığını, müfredattan okulların fiziki yapılarına kadar birçok alanda iyileştirme yapılma gayretinde olunduğunu dile getiren Ali Bahar, şöyle devam etti.

”MEB’in gayretinin yanı sıra gerek özel sektör gerekse sivil toplum ve kamu kuruluşları tarafından da mesleki eğitim alanında başarılı girişimlerde bulunulmuştur. Müfredatı, fiziki alanları ve teknik altyapısı günün ve geleceğin talep ve ihtiyaçlarına göre oluşturulan teknik kolejlerin, gençlerimize ve geleceğimize sağlayacağı faydanın farkındayız ve bu alanda tüm Türkiye’ye örnek olacağına inandığımız projelerimiz mevcut. Antalya OSB içindeki meslek lisesi bizim yönetimimize geçti. Meslek lisesini, teknik koleje dönüştürmek suretiyle önce gençlerimize, gençlerimiz nezdinde ülkemizin geleceğine fayda sağlamak için büyük bir özveri ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.