Sanayici vaka artışlarından tedirgin

Sanayici vaka artışlarından tedirgin

ABONE OL
17:58 - 28/07/2021 17:58
Sanayici vaka artışlarından tedirgin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yaz döneminde pandemide vaka sayılarının yeniden artması sanayicileri tedirgin etmeye başladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, ‘’Vaka sayılarındaki artışın önlenememesi halinde uygulanacak olası bir kapanma sürecinin hem ülke hem de kent ekonomisinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak’’ dedi.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, 17 bin çalışanı bulunan OSB’de Covid-19 Aşı Uygulama Merkezinde ikinci ve üçüncü doz aşı uygulamasına başlandığını bildirdi. Tüm vatandaşları aşı olmaya davet eden Bahar, artan vaka sayıları nedeniyle uygulanacak olası bir kapanma sürecinin Antalya ekonomisi için geri dönüşü olmayan bir yolun başlangıcı olacağı uyarısında bulundu ve tedbirlere hassasiyetle uyulmasını istedi.

Ülke genelinde genç ve yetişkin nüfusun önemli bir kısmının halen aşı olmadığını ve tehdidin sürdüğünü ifade eden Ali Bahar, şunları kaydetti.

‘’Aşı sırası gelmiş olmasına rağmen henüz aşı olmayan 22 milyon kişi, önce kendilerinin ve sevdiklerinin canını tehlikeye atıyor. Sağlık sistemi üzerinde oluşacak yoğunluk nedeniyle de farklı alanlarda sağlık hizmeti almak zorunda olanlar için risk oluşturmaktadırlar.’’

AŞI KARŞITLARINA SESLENDİ

Aşı karşıtlığının bilimi reddetmekle eş değer olduğunu vurgulayan Bahar, ‘’Hiçbir bilimsel ortamda aşıların gerekli olup olmadığının tartışıldığını duyamazsınız, çünkü aşı karşıtlığının hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur. Aşılanmak yerine hastalığı geçirmeyi seçmenin, geri dönüşü olmayan, çok ağır bedelleri olabilir. Bu nedenle henüz aşı olmamış vatandaşlarımızdan ilk fırsatta aşılarını olmalarını rica ediyorum” dedi.

Antalya’nın yeni bir kapanma sürecini atlatacak gücü kalmadı

Vaka sayılarındaki artışın önlenememesi halinde uygulanacak olası bir kapanma sürecinin hem ülke hem de kent ekonomisinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Ali Bahar, şöyle devam etti.

‘’Antalya’nın yeni bir kapanma sürecini atlatacak gücü kalmadı. Pandemi, kent ekonomisinde neredeyse ölümcül yaralar açılmasına neden oldu. Devletimiz, türlü destek paketleri ile bu yaralara merhem olmak için tüm imkanlarını seferber etti. Ancak bu yaralar henüz kapanmadı. Son günlerde özellikle bazı sektörlerde yaşanan hareketlilikten, her şeyin yoluna girdiği, kötü günlerin geride kaldığı, sorunların çözüme kavuştuğu anlamı çıkarılmamalıdır. Bir buçuk yıldır süren pandeminin yarattığı olumsuz etkiler, bir haftalık tatil hareketliliğin kazanımları ile giderilmeyecek kadar büyüktür. Günden güne artan vaka sayıları esnafından tüccarına kadar iş dünyasının her kademesinde tedirginliğe neden olmaktadır.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.