Salgın döneminde Antalya, en çok tercih edilen şehir oldu

Salgın döneminde Antalya, en çok tercih edilen şehir oldu

ABONE OL
00:40 - 22/09/2020 00:40
Salgın döneminde Antalya, en çok tercih edilen şehir oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, korona virüs salgın döneminde Antalya’nın en çok tercih edilen güvenli şehir olduğunu belirtti.

Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Konuk büyükelçiye ‘hoş geldiniz’ diye karşılayan Vali Yazıcı, tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüs salgını sürecinde turizmin başkenti Antalya’da tüm önlemlerin alındığını belirterek, ‘’Turizmin Başkenti Antalya’mız pandemi sürecinde de en çok tercih edilen güvenli şehir oldu’’ dedi. Vali Yazıcı şunları kaydetti.

‘’Pandemi nedeniyle, diğer ülkelerde olduğu gibi, iki ülkede zor bir süreçten geçti. En kısa sürede bu salgın sürecinin bitmesini temenni ediyorum. Salgın sürecinin bitmesiyle geçen yıllarda olduğu gibi Antalya’mızda milyonlarca turisti ağırlayacağız.  Özellikle 1 Ağustos’tan itibaren aldığımız önlemler ve tüm misafirlerimize sağladığımız olanaklar ile otellerimizde ve turizm tesislerimizde yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Turizm Bakanlığı Sertifikasyon Belgelerimiz ve otellerde oluşturduğumuz standartlar sayesinde, dünyanın başka şehirlerine turistik amaçlı gitmeyenler, Antalya’mızı tercih ederek en çok tercih edilen turizm şehirlerinden biri olduk.’’

Salgın sürecinde 5-10 bin seviyelerinde başlayan yabancı turist rakamlarında günlük 40 binlere ulaştıklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, ‘’Hafta sonları ise bu rakam 45 bin rakamına ulaşmaktadır. Bu rakamlar geçen yıla oranla tabi ki düşük, Eylül ayı rakamlarımız ise geçen yılın Eylül ayına göre benzerlik göstermektedir. İnşallah bu sürecin sonunda geçmiş yıllardaki rakamları tekrar yakalayıp daha da fazla yabancı turist sayısına ulaşacağız’’ dedi.

Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki de, Antalya’daki yetkililerin, Finlandiya’dan gelen turistlere yönelik nezaket kuralları içerisinde yardımcı olmalarından ve güvenli bir ortam sağlamalarından dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür etti. Maki, şöyle konuştu.

‘’Pandemi öncesi Helsinki-Antalya ve Gazipaşa Havalimanlarında yaz ve kış sezonlarında direk uçuşlar oldu. Pandemi dolasıyla bu uçuşları askıya alınmıştı. . Yaklaşık 3 bin civarı Finli vatandaş ev ve ikamet yeri almak suretiyle Alanya ve Side’de yaşamayı tercih etti.  Tekrar uçuşların başlamasıyla bu rakamların daha da artacağını tahmin ediyorum.’’

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.