*** Sağlık alanında personel sıkıntısı

*** Sağlık alanında personel sıkıntısı

ABONE OL
20:18 - 26/08/2009 20:18
*** Sağlık alanında personel sıkıntısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Sağlık alanında personel sıkıntısı

Nüfusu hızla yaşlanan Almanya’da her alanda olduğu gibi sağlık alanında da personel sıkıntısı yaşanıyor. Ülkede 2017 yılına kadar 19 bin doktorun emekli olacağı belirtilirken, doktor sayısı azalan Almanya çareyi yurtdışından doktor getirmekte arıyor.

Almanya Doktorlar Odası’nın verdiği bilgilere göre ülkedeki doktorlar hızla yaşlanıyor ve emekliye ayrılıyor. 2017 yılına kadar ülkede 19 bin doktora ihtiyaç duyulacak. Ancak Almanya bu sayıyı ülke içinden karşılayamıyor. Almanya Doktorlar Odası Sözcüsü Alexander Dückers’in yaptığı açıklamaya göre, Almanya açığı kapatmak için yurtdışında doktor arıyor. Özellikle komşu ülke Avusturya başta olmak üzere çeşitli ülkelerde bu konuda görüşmeler devam ediyor.

Sadece bu yıl içinde ülkenin en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Westfalya’da 400 Avusturyalı doktor göreve başladı. Westfalen Lippe Doktorlar Odası Başkanı Theodor Windhorst, Almanya ve Avusturya arasında "doktor alımına" ilişkin bir anlaşma yapıldığını kaydetti.


Windhorst, ayrıca benzeri bir anlaşmanın yapılabilmesi için şu sıralar Almanya ve İspanya arasında da görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Ülkede halihazırda çalışan yabancı doktorların sayısı 22 bin civarında. Almanya’ya en çok Avusturya, Yunanistan, Rusya, Polonya ve İran’dan doktor geliyor.

ha-ber.com / (CİHAN) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.