‘S-400’de Geri Adım Atmamız Söz Konusu Değil’

‘S-400’de Geri Adım Atmamız Söz Konusu Değil’

ABONE OL
20:37 - 08/03/2019 20:37
‘S-400’de Geri Adım Atmamız Söz Konusu Değil’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alma planları ABD’den tepki görmeye devam ederken hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı ve S-400 kararını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alınması konusunda “S-400 anlaşmasını Rusya ile yaptık. Dolayısıyla geri adım atmamız söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Kanal 24’e konuşan Erdoğan, Ruslar’la anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400’den sonra S-500’e gireceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, “Eğer sen vermek istemiyorsan, Türkiye’nin başka birisinden ya da NATO dışı bir ülkeden almasına da karışmayacaksın” dedi.

Balıkesir’de katıldığı bir seçim etkinliğinde konuşan Çavuşoğlu, “Bazen basit silahların bile satılmasına engel çıkartan bu müttefiklerimiz nedense S-400 aldıktan sonra rahatsız olmaya başladılar” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Salı günü yapılan açıklamada Washington’un Türkiye’ye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması halinde Ankara’nın F-35 programına katılımının gözden geçirileceğini açık şekilde ifade ettiği bildirilmişti.

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alımına şiddetle karşı çıkıyor ve bunu NATO hava savunma sistemlerine entegre edemeyeceği uyarısında bulunuyor.

Başkan Donald Trump en son, Türkiye’nin S-400 alımı konusunda Dışişleri ve Savunma Bakanları’nın güncel bir rapor sunmasına kadar Ankara’ya NATO programı kapsamında F-35 uçaklarının teslimatının engellenmesini içeren bir tasarıyı imzalamıştı.

Salı günü Ankara’da Suriye ve Patriot hava savunma füze sistemi müzakereleri yapılmıştı.

Müzakereler kapsamında Ankara’ya ilk ziyareti ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, ikinci ziyareti de ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yaptı.

Palmer’ın temaslarında, özellikle Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alınmasından vazgeçilmesi ve Türkiye’nin ABD’den Patriot alımı sürecinin hızlandırılmasına odaklandığı bilgisi verildi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.