Rusya’nın Belarus’a Askeri Yığınağı Sürüyor

Rusya’nın Belarus’a Askeri Yığınağı Sürüyor

ABONE OL
13:11 - 23/02/2022 13:11
Rusya’nın Belarus’a Askeri Yığınağı Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Son elde edilen uydu fotoğrafları Rusya’nın Ukrayna’nın komşusu Belarus’a askeri yığınağını arttırdığını ortaya koydu. Yeni fotoğraflara göre Rusya, Belarus’a 100’den fazla ek askeri araç daha yolladı.

Maxar Technologies adlı özel bir şirkete ait uydunun aldığı görüntülere göre Rusya’nın Belarus’taki askeri yığınağı artarak devam ediyor.

Maxar şirketinden yapılan açıklamada, yeni fotoğraflara göre Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgeye bir sahra hastanesi konuşlandırdığı görüldüğü belirtildi.

Rusya, daha önce ortak tatbikat amacıyla Belarus’a asker ve mühimmat gönderdiğini açıklamıştı. 20 Şubat’ta biteceği açıklanan tatbikatın ardından yapılan açıklamada Rusya’nın bölgeden şu aşamada askerlerini ve mühimmatını çekmeyeceği ortaya çıktı.

Uzmanlar Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekün bir saldırıya geçmesi durumunda bir cepheyi de Belarus üzerinden açmayı planladığı yorumlarını yapıyorlar.

VOA tarafından geçilen Rusya’nın Belarus’a Askeri Yığınağı Sürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’nın Belarus’a Askeri Yığınağı Sürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’nın Belarus’a Askeri Yığınağı Sürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.