Rusya'dan Şam'da üniversite hamlesi

Rusya'dan Şam'da üniversite hamlesi

ABONE OL
07:32 - 13/01/2020 07:32
Rusya'dan Şam'da üniversite hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Moskova Devlet Üniversitesi’nin (MGU) Suriye’nin başkenti Şam’da bir şube açması için görüşmeler yürütüldüğü öğrenildi.

İzvestiya Gazetesi, ülkenin en pretsijli yüksek öğretim kurumu olan Moskova Devlet Üniversitesi’nin (MGU) Suriye’nin başkenti Şam’da bir şube açması için görüşmeler yürütüldüğünü duyurdu. Gazete haberi eski başbakanlardan, Sayıştay’ın ve FSB’nin eski başkanı Sergey Stepaşin’e dayandırdı.

Emperyal Ortodoks Filistin Cemiyeti (IPPO) adlı sosyal yardım ve eğitim vakfının başkanlığını yürüten Stepaşin, fikrin IPPO tarafından ortaya atıldığı ve Suriye tarafının konuya sıcak baktığını söyledi. Stepaşin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üniversite için arazi tahsis ettiğini de sözlerine ekledi.

TürkRus’un haberine göre MGU’nun şu an yurtdışında sadece Çin’de eğitim veren bir şubesi bulunuyor.

1882’de Çar III. Aleksandr tarafından kurulan IPPO, Ekim Devrimi’nden sonra isim değiştirerek Rusya Filistin Cemiyeti adını almış ve SSCB Bilimler Akademisi’ne bağlanmıştı. Vakıf 1992’den beri eski adını kullanıyor.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.