“Rusya’dan Gaz İthalatındaki Kısmi Kesintiyle Başa Çıkabiliriz”

“Rusya’dan Gaz İthalatındaki Kısmi Kesintiyle Başa Çıkabiliriz”

ABONE OL
12:29 - 16/02/2022 12:29
“Rusya’dan Gaz İthalatındaki Kısmi Kesintiyle Başa Çıkabiliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen “Rusya’dan doğalgaz ithalatındaki kısmi bir kesintiyle AB’nin başa çıkabileceğini” söyledi.

Von der Leyen, Strasbourg’da gazetecilere yaptığı açıklamada “Gazprom tarafından sağlanan doğalgazın, kısmen kesilmesi veya daha fazla azalması durumunda, öngörüye dayalı modellerimiz artık daha güvenli tarafta olduğumuzu gösteriyor” dedi.

AB Komisyonu Başkanı, birliğin ek sevkiyatlar veya sözleşme takasları yoluyla gaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) teslimatlarının artırılması konusunda ABD, Katar, Mısır, Azerbaycan, Nijerya ve Güney Kore’yle görüştüğünü de dile getirdi.

Von der Leyen “Sözleşmeleri AB lehine değiştirip değiştiremeyeceğimizi sormak için büyük LNG tedarikçileriyle de görüştük” dedi ve Japonya’nın bunu yapmaya istekli olduğunu sözlerine ekledi.

Altyapıyla ilgili son yıllardaki gelişimin, Avrupa’yı ülkeler arasında gaz ve elektrik dağıtımı için daha donanımlı hale getirdiğini belirten Von der Leyen, ancak Rus doğalgaz arzının tamamen durdurulması halinde hala ek önlemlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Rusya’yla Ukrayna arasında artan gerginlik, Rusya’dan Avrupa’ya doğalgaz akışıyla ilgili endişelere neden oluyor. Avrupa ülkelerinin çoğu, doğalgaz ihtiyacını Rusya’dan karşılıyor ve Rusya, Avrupa’nın doğalgazının yaklaşık yüzde 40’ını sağlıyor.

VOA tarafından geçilen “Rusya’dan Gaz İthalatındaki Kısmi Kesintiyle Başa Çıkabiliriz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya’dan Gaz İthalatındaki Kısmi Kesintiyle Başa Çıkabiliriz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya’dan Gaz İthalatındaki Kısmi Kesintiyle Başa Çıkabiliriz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.