Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme

Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme

ABONE OL
23:22 - 15/04/2022 23:22
Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin Rusya delegasyonunda görevli 18 kişiyi sınırdışı ettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği 5 Nisan’da 19 Rus diplomatı diplomatik statüleriyle bağdaşmayan faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle “istenmeyen kişi” ilan etmiş ve Rus diplomatlara ev sahipliği yapan Belçika’yı terk etmelerini istemişti.

Avrupa Birliği bu kararın Moskova’nın 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna işgalinden bu yana Rus kontrolü altında olan yerlerde sivillerin öldürüldüğüne yönelik haberlerle de bağlantılı olduğunu belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, AB’nin Rusya Büyükelçisi Markus Ederer’in bakanlığa çağrıldığı ve kendisine protesto notasının verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Rus tarafı oluşturulması yıllar alan ikili diyalog ve işbirliği mimarisinin tutarlı bir şekilde yok edilmesinden AB’nin sorumlu olduğunu ilan ediyor” ifadeleri yer aldı.

AB’li diplomatların en kısa süre içinde Rusya’dan ayrılmaları gerektiği belirtildi.

Google ve Wikipedia’ya ceza tehdidi

Rus mahkemesinden de Amerikan internet devi Google ve internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia’nın sahibi olan Wikimedia Vakfı’nı para cezası tehdidi geldi.

Rus Interfaks haber ajansındaki haberde mahkemenin buna Ukrayna savaşıyla ilgili yanlış olduğunu iddia ettiklerini bilgilerin kaldırılmamasını gerekçe gösterdiği belirtildi.

Moscow Times ve Fransız radyosuna erişim yasağı

Rusya’nın, Ukrayna savaşına ilişkin bir haberle ilgili Moscow Times’ın Rusça internet sitesine erişim yasağı getirdiği belirtildi.

Gazeteden yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın iletişim denetim kurumunun kararının ardından Rusça internet sitesine erişim yasağı geldi ancak internet sitesinin İngilizce versiyonu erişim yasağı kararından etkilenmedi.

Rusya’nın iletişim denetim kurumundan açıklama taleplerine yanıt gelmedi. Sözkonusu haber Cuma günü itibariyle hala gazetenin Rusça internet sitesindeydi.

Sovyetler Birliği’nin çökmesinden bu yana yaklaşık 30 yıldır Rusya’daki gelişmeleri haberleştiren gazete, İngilizce internet sitesinde, Rusça servisinin çevik kuvvet polisinin Ukrayna’da savaşmayı reddettiği konusunda bir haber yayınladığını, Moskovalı yetkililerin bu haberi yalanladığını ve sonrasında İngilizce internet sitesine erişim yasağı geldiğini belirtti.

Rusya, Radio France Internationale’in internet sitesine de erişim yasağı getirdi.

Rusya Ukrayna savaşı başladığından bu yana çatışmaya ilişkin haberlere kısıtlama getiriyor. Moskova Batı medyasının Ukrayna’daki savaşı tek taraflı olarak haberleştirdiğini iddia ediyor.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan AB’ye Diplomatik Misilleme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.