Rusya’dan ABD’ye Yazılı Yanıt

Rusya’dan ABD’ye Yazılı Yanıt

ABONE OL
11:57 - 01/02/2022 11:57
Rusya’dan ABD’ye Yazılı Yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD geçen hafta Rusya’nın güvenlik taleplerine yaptığı yazılı önerinin ardından Rusya’dan yazılı bir yanıt aldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili Rusya’dan yazılı yanıt aldıklarını doğruladı. Yetkili yaptığı açıklamada, ‘‘Kamuoyu önünde açık şekilde tartışmak yapıcı olmayacağı için eğer yanıtlarını tartışmak istiyorlarsa bunu Rusya’ya bırakıyoruz’’ dedi.

Yetkili, ‘‘Bu konuları çözmek için diyaloğa tamamen bağlı kalmaya devam ediyoruz ve aralarında Ukrayna’nın olduğu müttefik ve ortaklarla konuyu yakın şekilde danışmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Salı günü Ukrayna konusundaki diplomatik temaslar kapsamında telefonda görüşecek.

Rusya’nın yanıtı Biden yönetiminin Ukrayna sınırında 100 bin kadar Rus askerinin ve askeri teçhizatının konuşlandırılmasının ardından gerilimi azaltma çabaları arasında geldi.

ABD ve NATO yetkilileri geçen hafta Kremlin’in güvenlik taleplerine yazılı yanıtlarını iletmişti.

Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya hiçbir zaman üye olmamasını istiyor. Ancak ABD ve NATO, ittifakın açık kapı politikasına bağlılıklarını sürdürerek Ukrayna’nın NATO üyeliğinin kalıcı şekilde reddedilmesi talebini geri çevirdi ve müttefiklerin Doğu Avrupa’da asker ve askeri malzeme bulundurmasının tartışmaya açık olmadığını kaydetti.

Başkan Joe Biden Pazartesi günü yaptığı açıklamada ‘‘Diplomasinin en iyi ilerleme yolu olduğunu söylemeye devam ediyoruz ancak Rusya, Ukrayna çevresinde askeri mevzilenmesini sürdürürken biz de her şeye hazırlıklıyız’’ demişti.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin Ukrayna’da Ekim ayı itibarıyla 6 bin 600 vatandaşının yaşadığını sandıklarını bildirdi.

Ukrayna’da Rusya’nın askeri mevzilenmesi öncesinde herhangi bir zamanda 16 bine kadar Amerikalı turistin bulunabileceğini belirten Price, ancak bu sayının olası bir Rusya işgaline karşı yapılan uyarılar nedeniyle çok daha az olduğunu sandıklarını ve şu anda gerçeği yansıttığını düşünmediklerini kaydetti.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan ABD’ye Yazılı Yanıt haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan ABD’ye Yazılı Yanıt haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan ABD’ye Yazılı Yanıt haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.