Rusya’da Gece Kulübü Yangınında Can Kaybı 15’e Çıktı

Rusya’da Gece Kulübü Yangınında Can Kaybı 15’e Çıktı

ABONE OL
20:12 - 05/11/2022 20:12
Rusya’da Gece Kulübü Yangınında Can Kaybı 15’e Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Kostroma şehrinde bir gece kulübünde çıkan yangında en az 15 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Volga nehri kıyısında 270 bin kişinin yaşadığı şehirde kafe, gece kulübü ve bar olarak kullanılan eğlence mekanında başlayan yangın bir anda büyüdü.

Yangının gece geç saatlerde başladığı, yaralananların tedavi altında oldukları açıklandı.

Yangının 3 bin 500 metrekarelik bir alanı kapladığını söyleyen kurtarma görevlileri, 250 kişinin tahliye edildiğini kaydetti.

Yangının bir kişinin içeride işaret fişeği tabancasıyla ateş ederek tavanı tutuşturmasıyla başladığı bildirildi.

Bölge valisine göre yangın sabah 7.29 itibariyle söndürüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde yangına müdahale sırasında binanın çatısının da çöktüğü görülüyor.

TASS haber ajansının bir kaynağa dayandırdığı habere göre, “Bir işaret fişeği ateşlendikten sonra tavandaki dekoratif unsurlar alev aldı ve yangın anında yayılmaya başladı. Çok hızlı bir şekilde oda keskin bir dumanla dolmaya başladı ve tahliye çıkışlarını görmek zorlaştı. İtiş kakış ve panik yaşandı.”

TASS’ın acil durum servislerine dayandırdığı haberine göre, yangında hayatını kaybedenlerin çoğu sigara içme odası, hizmet odası ve tuvaletlerin yakınında bulundu.

Soruşturma Komitesi yaptığı açıklamada “Yangın sonucunda 13 kişi hayatını kaybetti; ölü ve yaralı sayısı netleştiriliyor” dedi.

İçişleri Bakanlığı, polisin olayla ilgili olarak bir kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı, binanın küçük bir işletme olarak sınıflandırılması nedeniyle yakın zamanda bir yangın güvenliği incelemesi yapılmadığını bildirdi.

Rusya’da yılbaşından bu yana restoranlarda en az beş yangın daha çıktı ve bunlardan ikisi ölümle sonuçlandı.

2009 yılında Perm kentindeki bir gece kulübünde çıkan yangında 156 kişi hayatını kaybetmiş ve daha sıkı yangın güvenliği yasaları çıkarılması çağrılarına yol açmıştı.

VOA tarafından geçilen Rusya’da Gece Kulübü Yangınında Can Kaybı 15’e Çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’da Gece Kulübü Yangınında Can Kaybı 15’e Çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’da Gece Kulübü Yangınında Can Kaybı 15’e Çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.