Rusya Yerli Corona Aşısının Ülke Genelinde Dağıtımına Başladı

Rusya Yerli Corona Aşısının Ülke Genelinde Dağıtımına Başladı

ABONE OL
15:31 - 16/12/2020 15:31
Rusya Yerli Corona Aşısının Ülke Genelinde Dağıtımına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya kendi geliştirdiği Corona virüsü aşısı Sputnik V’nin ülke geneline dağıtımına başladı. Sputnik V aşısının ruhsatını elinde bulunduran Biocad grubu, çok sayıda kişinin aşılanabilmesi planına uygun olarak gerekli dozların ülke geneline teminine başladıklarını açıkladı.

Öte yandan Sputnik V aşısının gönüllüler üzerinde yapılan deneme sonuçları da bu hafta açıklandı. Buna göre aşının Corona virüsüne karşı yüzde 91,4 oranında etkili olduğu belirtildi.

Sputnik V aşısının denemeleri halen Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuela ve Hindistan’da da devam ediyor.

Rusya’da şu ana kadar 200 binden fazla kişinin aşı olduğu açıklandı.

St. Petersburg’ta hastanelerde yeterli yer kalmadı

Salgın Rusya’da halen etkili olmaya devam ediyor. Ülkenin en büyük kentlerinden St. Petersburg’ta hastanelerde yatak sıkıntısı çekildiği belirtiliyor.

Yerel bir televizyon kanalına konuşan Vali Yardımcısı Oleg Ergashev, şehirdeki hastanelerde Corona enfeksiyonu vakalarını yatırabilecek sadece yüzde 4 oranında boş yatak kaldığını, hastanelerin dolduğunu söyledi.

Ergashev, şehirde acilen hastane yatak kapasitesinin arttırılmasına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Rusya’da ülke genelinde yeni vaka sayıları ve ölümler artarken Kremlin, ulusal anlamda bir kısıtlama ve karantina uygulanmasına gerek olmadığını, alınan önlemlerin salgını kontrol altında tutmak için yeterli olduğunu savunuyor.

Rusya’da bugüne kadar salgına yakalananların sayısı 2,7 milyonu aşarken hayatını kaybedenlerin sayısı da 48 binden fazla.

VOA tarafından geçilen Rusya Yerli Corona Aşısının Ülke Genelinde Dağıtımına Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Yerli Corona Aşısının Ülke Genelinde Dağıtımına Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Yerli Corona Aşısının Ülke Genelinde Dağıtımına Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.