Rusya Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı Vurdu

Rusya Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı Vurdu

ABONE OL
22:10 - 23/07/2022 22:10
Rusya Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tahıl koridoru anlaşmasının imzalanmasının üzerinden 24 saat geçmeden Rusya, Ukrayna’nın en büyük limanı Odesa’yı füzelerle vurdu. Bu gelişme, tahıl koridoru anlaşmasının uygulanabilmesi konusunda endişelere neden oldu.

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın ülkenin en büyük limanı Odesa limanını, bu sabah füzelerle hedef aldığı belirtildi. Açıklamada Rusya’nın Kalibr füzeleriyle limanı vurduğu belirtildi. Limanın alt yapısının hasar aldığı belirtiliyor.

Gelişme üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski, Rusyanın bu saldırısının, Rusların ne kadar güvenilmez olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Telegram hesabından görüntülü bir mesaj yayınlayan Zelenski “Bu bir şeyi kanıtlıyor. Rusya her ne söylerse söylesin ya da söz verirse versin, onu yapmamanın bir bir yolunu bulacaktır” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko da Twitter hesabından saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Nikolenko “Rusya’nın Odesa Limanı’na füze saldırısı düzenleyerek İstanbul’da, Birleşmiş Milletler ve Türkiye nezdinde verdiği sözleri tutmaması 24 saatten kısa sürdü. Yükümlülüklerine uymaması halinde Rusya, küresel gıda krizinin tam anlamıyla sorumlusu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Saldırıya karşın Ukrayna devlet televizyonu, dün imzalanan anlaşma uyarınca tahıl ihracatı için hazırlıkların devam ettiğine dair bir haber yayınladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ysa saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken bu konudaki soruları da yanıtsız bıraktı. Birleşmiş Milletler yetkilileri de saldırının uluslararası kamuoyu tarafından güçlü şekilde kınanacağını dile getiriyorlar.

Ukrayna Güney Komutanlığı’nın açıklamasına göre, limandaki yakıt istasyonunun bulunduğu alana iki ayrı Kalibr füzesi isabet etti. İki füze de hava savunma sistemleri tarafından havada imha edildi. Ukrayna Hava Kuvvetleri Basın Sözcüsü Yuriy Ignat, füzelerin Karadeniz’de Kırım yakınlarındaki Rus savaş gemilerinden atıldığının tespit edildiğini söyledi.

Ukrayna devlet televizyonu, füzelerin isabet ettiği alanda tahıl depolarının bulunmadığını ayrıca saldırıda ölen ya da yaralanan kimse olmadığını duyurdu.

VOA tarafından geçilen Rusya Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.