Rusya Ukrayna Sınırındaki Hazırlıklarını Sürdürüyor

Rusya Ukrayna Sınırındaki Hazırlıklarını Sürdürüyor

ABONE OL
12:48 - 29/01/2022 12:48
Rusya Ukrayna Sınırındaki Hazırlıklarını Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Ukrayna sınırındaki birliklerini takviye etmeyi sürdürüyor. Reuters haber ajansına bilgi veren 3 ABD’li yetkili, bölgedeki birliklere yaralanan askerlere temin etmek üzere kan stoğu gönderildiğini iddia etti.

ABD’li yetkililer sınır bölgesine kan stoğu yapılmasının, Rusya’nın sıcak çatışmaya hazırlandığının en büyük kanıtı olduğunu ifade ediyorlar.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkililer, ABD’nin Rusya’nın kısa süre içerisinde bir operasyona başlayacağına dair kaygılarının iyiden iyiye arttığını da dile getirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu iddialara henüz yanıt vermedi.

Öte yandan Rusya lideri Vladimir Putin, batılı ülkelerin Moskova’nın güvenlik taleplerine karşılık vermediğini söyledi. Putin, uzun süren bir sessizlik sürecinin ardından dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la telefonla görüştü. Putin, ülkesinin diyaloğa açık olduğu mesajını verdi.

Rusya lideri Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye dair Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Putin’in ABD ve NATO tarafından yapılan öneriler üzerinde çalışmaya devam ettiği ifade edildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yetkili de Putin’in, Dışişleri Bakanı Lavrov’un dün kameraların karşısında dile getirdiği, Moskova’nın savaş istemediği söylemini tekrarladığını belirtti.

NATO da hazırlanıyor

ABD ve NATO da Rusya’nın taleplerini değerlendirmeye devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg de müttefik ülkelerin, Rusya’nın Ukrayna sınır bölgesindeki askeri hareketliliğini ve Belarus’taki tatbikat hazırlıklarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Stoltenberg, gerekli görülmesi halinde NATO’nun, Avrupa’nın doğusundaki askeri varlığını arttırmaya hazır olduğunu da belirtti. Stoltenberg, Rusya’nın siber saldırılarla da sabotaj girişimlerinde bulunabileceğini ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de son olarak yaptığı açıklamada, Rusya lideri Putin’in Ukrayna’ya operasyon konusunda henüz nihai kararını vermediğine inandıklarını söyledi. Austin, buna karşın Rusya’nın hali hazırda operasyon açısından hazır hale geldiğini belirtti.

Pazartesi günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de konuyu ele alması bekleniyor. Burada Rusya’nın taleplerini ve niyetini ortaya koyması kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Rusya Ukrayna Sınırındaki Hazırlıklarını Sürdürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Ukrayna Sınırındaki Hazırlıklarını Sürdürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Ukrayna Sınırındaki Hazırlıklarını Sürdürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.