“Rusya Tüm Dünyanın Güvenliği İçin Tehdit”

“Rusya Tüm Dünyanın Güvenliği İçin Tehdit”

ABONE OL
14:24 - 11/03/2022 14:24
“Rusya Tüm Dünyanın Güvenliği İçin Tehdit”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna saldırısının tüm dünyanın güvenliğini tehdit ettiğini belirterek Türkiye’nin, Ukrayna-Rusya krizinin çözümü için gösterdiği çabaları takdirle karşıladıklarını söyledi.

Antalya Diplomasi Forumu dolayısıyla Türkiye’de bulunan Stoltenberg NTV’ye yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarını biraraya getirdiği için Türkiye’ye teşekkür ederek “Türkiye değerli ve kilit bir NATO müttefiki” dedi.

NATO’nun bölgedeki gücünü arttırıp arttırmayacağı sorusu üzerine Genel Sekreter, “Madrid’de Haziran ayında yapılacak NATO zirvesinde, caydırıcılık için önemli kararlar alınacağını” vurguladı.

“Almanya’nın güvenlik tedbirleri için ayırdığı ek askeri bütçenin dengeleri değiştirip değiştirmeyeceği” sorusunuysa Stoltenberg, “Tüm üyelerimize bütçelerini artırmaları çağrısında bulunduk. Avrupalı müttefikler savunma bütçelerini artırmalı” diye yanıtladı.

Stoltenberg, Antalya’daki diplomasi forumu çerçevesinde bu sabah Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da görüştü.

NATO Genel Sekreteri’nin bugün ayrıca yine forum kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da biraraya gelmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen “Rusya Tüm Dünyanın Güvenliği İçin Tehdit” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Tüm Dünyanın Güvenliği İçin Tehdit” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Tüm Dünyanın Güvenliği İçin Tehdit” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.