Rusya Tavan Fiyat Uygulayana Petrol Satmayacak

Rusya Tavan Fiyat Uygulayana Petrol Satmayacak

ABONE OL
21:51 - 02/09/2022 21:51
Rusya Tavan Fiyat Uygulayana Petrol Satmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya, kendisinden petrol satın alan ancak tavan fiyat uygulamasına giden ülkere satış yapmayı durduracağını açıkladı. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, tavan fiyat uygulamasının küresel piyasalarda istikrarsızlığa neden olacağı belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Tavan fiyat uygulaması yapan şirketler Rus petrolünü satın alan firmalar arasında olmayacaklar. Kısacası piyasa kurallarına uymayan firmalarla işbirliği yapmayacağız” dedi.

Bugün video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirecek olan G7 ülkeleri maliye bakanlarının da Rusya’dan satın alınan petrolün fiyatı için bir tavan belirlemesi bekleniyor. Uygulama Rusya’nın petrolden elde ettiği gelirleri azaltmak amacıyla yapılıyor.

Avrupa Birliği bu yılın başlarında Rusya’dan petrol alımına kısmi bir yasak getirmişti. Brüksel’e göre bu yasak tam olarak yürürlüğe girdiğinde Rusya’nın 27 üyeli bloğa yaptığı ihracatın yüzde 90’ı durmuş olacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bugün yaptığı açıklamada, AB’nin benzer şekilde Rus gazına da tavan fiyat uygulaması getirmesinin zamanı geldiğini söyledi.

Bu açıklamalara Kremlin Sözcüsü Peskov, yapılanların bedelini Avrupa halkının ödediğini söyleyerek yanıt verdi.

Peskov, “Enerji piyasaları hararetli bir dönemden geçiyor. Bu durum aslen Avrupa’da söz konusu. Çünkü Rusya karşıtı uygulamalar, Avrupa’nın ABD’den haksız yere çok büyük paralar karşılığında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satın almasına yol açıyor. Bu da ABD şirketlerini zengin ederken Avrupa’da vergi ödeyen halkı daha da fakirleştiriyor” diye konuştu.

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, Şubat ayında Ukrayna’ya başlattığı saldırıların öncesinde Rusya, ham petrol ve petrol ürünleri ihracatının neredeyse yarısını Avrupa’ya yapıyordu.

VOA tarafından geçilen Rusya Tavan Fiyat Uygulayana Petrol Satmayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Tavan Fiyat Uygulayana Petrol Satmayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Tavan Fiyat Uygulayana Petrol Satmayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.