Rusya İkinci Kez Hipersonik Füze Denemesi Yaptı

Rusya İkinci Kez Hipersonik Füze Denemesi Yaptı

ABONE OL
18:06 - 29/11/2021 18:06
Rusya İkinci Kez Hipersonik Füze Denemesi Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Pazartesi günü bir hipersonik seyir füzesi testinin daha başarılı şekilde tamamlandığını açıkladı. Zircon hipersonik seyir füzesi Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin tarafından rakibi olmayan yeni nesil silah sistemi olarak tanımlanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre füze Beyaz Deniz’de bulunan Amiral Gorshkov savaş gemisinden ateşlendi ve 400 kilometre uzaklıkta denizde bir hedefi vurdu.

Bu Rusya’nın son iki hafta içinde gerçekleştirdiği ikinci test. ABD, Çin ve Kuzey Kore tespit edilmesi ve önlenmesi daha zor olan yeni nesil uzun menzilli silahlar olarak tanımlanan hipersonik füze yarışında yer alıyor.

Hipersonik füzeler atmosferin üst katmanında ses hızının beş katında yani yaklaşık saatte yaklaşık 6,200 kilometrede ilerliyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin 2018 yılında yeni hipersonik silahlara ilişkin yaptığı açıklamada bu silahların dünya üzerindeki herhangi bir noktayı vurabileceğini ve ABD yapımı füze kalkanı tarafından da tespit edilemeyeceğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen Rusya İkinci Kez Hipersonik Füze Denemesi Yaptı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya İkinci Kez Hipersonik Füze Denemesi Yaptı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya İkinci Kez Hipersonik Füze Denemesi Yaptı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.