Rusya Corona Virüsü Aşısının Hazır Olduğunu Açıkladı Aşıyı Tescil Etti

Rusya Corona Virüsü Aşısının Hazır Olduğunu Açıkladı Aşıyı Tescil Etti

ABONE OL
05:10 - 12/08/2020 05:10
Rusya Corona Virüsü Aşısının Hazır Olduğunu Açıkladı Aşıyı Tescil Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamayla ülkesinin yeni tip Corona virüsüne karşı geliştirilen bir aşıyı tescil eden ilk ülke olduğunu söyledi. Putin, kızının da aşıyı yaptırdığını açıkladı.

Putin, Rusya Devlet Televizyonu tarafından yayınlanan konuşmasında, “Oldukça etkili olduğunu, güçlü bağışıklık oluşturduğunu biliyorum ve tekrar söylüyorum, aşı gerekli tüm kontrollardan geçti” dedi.

Putin, kısa süre içinde aşının seri üretimine başlanmasını umduğunu söyledi. Bir aşının sağlık bakanlığı tarafından tescil edilmesi, aslında binlerce kişi üzerinde yapılacak deneme sürecinin de başlangıcı anlamına geliyor. Bu süreç aynı zamanda 3. faz olarak isimlendiriliyor.

Aşı, Rusya Sağlık Bakanlığı Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirildi.

Rus yetkililer, geçen ay Reuters Haber Ajansı’na yaptıkları açıklamada, aşının tescil edilmesinin ardından gönüllülere aşı yapılmaya başlanacağını söylemişti. Aşının öncelikli olarak askerlere yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Dünya genelinde halen 100’den fazla Corona virüsü aşı çalışması mevcut. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu çalışmalardan en az dördü 3. faz deneme aşamasına gelmiş durumda.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.