*** Rusya Başbakanı Putin Berlin’e geldi

*** Rusya Başbakanı Putin Berlin’e geldi

ABONE OL
12:59 - 17/01/2009 12:59
*** Rusya Başbakanı Putin Berlin’e geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Rusya Başbakanı Putin Berlin’e geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek için Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna’yla yaşadığı doğal gaz tartışmasını uluslararası bir konsorsiyumla çözmek istediğini söyledi

Putin, Berlin’de bazı Avrupalı doğal gaz şirketi temsilcileriyle yaptığı toplantıdan sonra, Ukrayna’dan geçecek doğal gaz için para bulunmasını önererek, bu paranın bu yılın ilk 3 ayı için 730 milyon dolar civarında olması gerektiğini belirtti. Putin, Avrupa’daki doğal gaz tüketicilerine yeniden Rus doğal gazı sevkıyatı yapılabilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.
    

Merkel ile buluşmasından önce Putin ayrıca Berlin’deki Yeşil Hafta Fuarı’nı ziyaret etti.
    

Putin, Merkel ile görüşmesinden sonra bir basın toplantısı düzenledi ve ardından Dresden kentine geçti. Dresden’deki Semperoper adlı opera binasında düzenlenecek bir törenle Putin’e, Almanya ve Rusya arasındaki kültürel değişim için harcadığı çabalar nedeniyle bir şeref madalyası verilecek.

Bazı insan hakları dernekleri ve yerel politikacılar, Çeçenistan’da 1999 yılından bu yana binlerce sivilin ölümünden sorumlu tuttukları Putin’e madalya verilmesine tepki gösterdi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.