Rus ve Alman Dışişleri Bakanları Bu Hafta Ankara’da

Rus ve Alman Dışişleri Bakanları Bu Hafta Ankara’da

ABONE OL
13:51 - 06/06/2022 13:51
Rus ve Alman Dışişleri Bakanları Bu Hafta Ankara’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un bu hafta Ankara’ya gitmeleri bekleniyor.

Lavrov’un 8 Haziran’da beraberindeki askeri heyetle Ankara’ya gitmesi ve Karadeniz’de buğday meselesini de kapsayan bir güvenlik koridorunun açılması konusunun ziyarette görüşülmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Lavrov, askeri bir heyetle gelecek. Güvenli koridorun oluşması, gemilerin girip çıkması için neler yapılması gerekiyor, bizim Milli Savunma Bakanlığımız ve askerlerimiz, ilgili birimlerimizle oturacağız ve bunları teknik olarak görüşeceğiz” demişti.

Koridorun açılması için neler yapılabileceğine odaklanacaklarını ve bunun görüşmelerdeki öncelikli konu olacağını dile getiren Çavuşoğlu, “Bu çözülürse iki ülke arasında önemli bir güven arttırıcı adım atılmış olacak” ifadesini kullanmıştı.

Ukrayna’nın savaş yüzünden gemi ve silolarında biriken milyonlarca ton tahıl ürününün ihtiyacı olan farklı ülkelere gönderilmesi için diplomatik çabalar sürüyor. Savaş, tahıl ihracatının önemli ülkesi olan Ukrayna’yı ihracat yapamaz hale getirdi.

Lavrov’un Sırbistan ziyareti iptal

Bu arada, Sergey Lavrov’un bugün başlayacağı Sırbistan ziyaretinin iptal edildiği açıklandı.

Sırp medyasının haberine göre, Sırbistan’ın çevresindeki Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ hava sahalarını Lavrov’un uçağına kapattı.

Bu hafta ayrıca, İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan’ın Türkiye’ye ilk resmi ziyaretin gerçekleştirmesi ve İranlı Bakanın bugün Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısına katılması bekleniyor.

Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov da katılacak.

Türkiye, 7 Haziran’da ise Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani’yi ağırlayacak. 8 Haziran’da ise Türkiye-Hollanda Konferansı (Wittenburg) kapsamında Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra Ankara’ya gidecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un 8 Haziran’daki ziyaretinin ardından ise, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 9 Haziran’da Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.