Rus Elçiye Kırmızı Boyalı Protesto

Rus Elçiye Kırmızı Boyalı Protesto

ABONE OL
21:18 - 09/05/2022 21:18
Rus Elçiye Kırmızı Boyalı Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreev’e, “Zafer Günü” dolayısıyla Varşova mezarlığındaki asker anıtını ziyareti sırasında kırmızı boya atıldı.

Ukrayna savaşı karşıtları, 2. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden askerlerin anıtına çelenk bırakmak için Varşova mezarlığını ziyareti sırasında Büyükelçi Andreev’i protesto etti.

Ukrayna bayrakları taşıyan ve “faşistler”, “katiller” gibi sloganlar atan yüzlerce protestocu önce Büyükelçi Andreev’in elindeki çelengi aldı, daha sonra ise yüzüne kırmızı boya attı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova saldırıyı kınayarak, “Korkmayacağız. Avrupa halkı aynadaki aksini görmekten korkmalı. Neo-Nazi hayranları bir kez daha yüzünü gösterdi” dedi.

Olayın ardından bazı Rus yorumcular, Moskova’nın büyükelçisini geri çekeceğini, Polonya’nın Moskova Büyükelçisi’nden ise ülkeyi terk etmesinin isteneceğini söyledi.

Polonya hükümeti Rus elçinin güvenliğini sağlayamamakla eleştirildi. Polonya’nın eski İçişleri Bakanı Bartlomiej Sienkiewicz, Andreev’in neden daha fazla korunmadığını anlayamadığını söyledi.

Polonya’nın mevcut İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski ise, Rus Büyükelçinin çelenk bırakmaya gitmemesini tavsiye ettiklerini belirterek, polisin Andreev’in olay yerinden güvenli şekilde ayrılmasını sağladığını söyledi.

Varşova’da savaş karşıtları dün de protesto gösterisi yapmış, Ukrayna direnişinin simgesi olan traktör üzerinde bir tankı Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği’nin önüne park etmişti.

VOA tarafından geçilen Rus Elçiye Kırmızı Boyalı Protesto haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rus Elçiye Kırmızı Boyalı Protesto haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rus Elçiye Kırmızı Boyalı Protesto haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.