DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Rus E-Ticaret Devi Ozon Türkiye’de Ofis Açıyor

Rus E-Ticaret Devi Ozon Türkiye’de Ofis Açıyor

ABONE OL
19:48 - 30/08/2022 19:48
Rus E-Ticaret Devi Ozon Türkiye’de Ofis Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rus e-ticaret şirketi Ozon, Türkiye’de ofis açacağını açıkladı. Ozon yetkilileri amacın tüketicilerin yurtdışı siparişlerini kolaylaştırmak ve Rus müşterilerin platformundaki Türk satıcılardan doğrudan mal satın almalarını desteklemek olduğunu söyledi.

Ukrayna’yı işgali nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya’nın, Türkiye ile olan mevcut ticari ilişkilerinde bazı sektörlerde büyüme kaydedildi.

Ozon’dan Türkiye’de açılması planlanan ofisle ilgili yapılan açıklamada, “Ozon, Türk satıcıların mallarına talebin arttığını görüyor ve yerel pazardaki konumunu güçlendirmeyi planlıyor. 2022’nin ilk yarısında Türkiye’den gelen satıcıların sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre iki katına çıkarken, Türkiye’den Rusya’ya giden malların cirosu da üç katına çıktı” denildi.

Avrupa Birliği’nin aksine Ankara, Rusya’ya yaptırım uygulamadı. Türkiye, yeni tedarik zincirleri kurmaya ve finans kaynakları bulmaya çalışan Rus firmalarıyla ekonomik bağlarını güçlendiriyor.

Rublenin güçlü olması ve Türk lirasının değerinin düşmesi de Rusya’nın Türk mallarına olan talebini arttırdı.

E-ticaret şirketi Ozon bugünkü açıklamasında, İstanbul’da yeni bir ofisin yanısıra, Türkiye’den Rusya’ya mal teslim sürelerini yarıya indirerek 6-8 güne düşüreceklerini ve daha fazla satıcıyı çevrimiçi pazara katılmaya teşvik etmek için Türkçe dilinde destek sunmaya başlayacaklarını kaydetti.

Ozon’un Türkiye Direktörü Hazal Maraş, Ozon’un Türk satıcıların Türkiye’den Rusya’ya satış akışı kurmalarına yardımcı olmak istediğini söyledi.

Wildberries’den sonra Rusya’nın ikinci en büyük e-ticaret şirketi olan Ozon, Kremlin’in, perakende sektöründe ticari marka iznine takılmadan ithalatın yapılmasını kolaylaştıran programına da Temmuz ayında dahil oldu.

Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belusov, dün yaptığı açıklamada, söz konusu programın, Rus ekonomisinin yaptırımlar karşısında direncini arttırdığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Rus E-Ticaret Devi Ozon Türkiye’de Ofis Açıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rus E-Ticaret Devi Ozon Türkiye’de Ofis Açıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rus E-Ticaret Devi Ozon Türkiye’de Ofis Açıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.