Rus basını Erdoğan'ın selamıyla kaynıyor: Nazi işbirlikçilerinin selamı

Rus basını Erdoğan'ın selamıyla kaynıyor: Nazi işbirlikçilerinin selamı

ABONE OL
20:22 - 03/02/2020 20:22
Rus basını Erdoğan'ın selamıyla kaynıyor: Nazi işbirlikçilerinin selamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erdoğan’ın Ukraynalı askerleri ‘Şan olsun Ukrayna’ya’ sloganıyla selamlaması Rus basınında geniş yer buldu. Zira bu sloganın 2. Dünya Savaşı’nda nazi işbirlikçileri tarafından kullanıldığı biliniyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinde askerleri “Şan olsun Ukrayna’ya” (Slava Ukraine) sloganıyla selamlaması Rus basınında geniş yer buldu. Erdoğan’a Ukraynalı askerler “Şan olsun kahramanlara” diye yanıt verdi.

Erdoğan’ın kullandığı bu slogan İkinci Dünya Savaşı’nda Ukrayna’daki nazi işbirlikçileri tarafından kullanılan bir slogandı. 2018 yılında ise Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna ordusunun resmi selamı olarak benimsenmişti.

2018’de Dünya Kupası çeyrek finalindeki Rusya galibiyeti sırasında Hırvatistan milli takımı oyuncusu Domagoj Vida “Şan olsun Ukrayna’ya” diye bağırmış, FIFA Rusya’nın başvurusu üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.  Ancak FIFA oyuncuya herhangi bir ceza vermemiş ve Vida’yı uyarmakla yetinmişti.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.