Ruhr Veliler Birliğinden Çağrı: Seçimlere Aktif Olarak Katılın

Ruhr Veliler Birliğinden Çağrı: Seçimlere Aktif Olarak Katılın

ABONE OL
19:44 - 12/09/2021 19:44
Ruhr Veliler Birliğinden Çağrı: Seçimlere Aktif Olarak Katılın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaşadığınız Semtin, Sosyal Çevrenizin Bilincine Varın ve Geleceğinizi Belirleyin!

Duyduk-duymadık demeyin, 26 Eylül 2021 Pazar günü federal parlamentoyu ve dolayısıyla yeni hükümeti belirleyecek seçimler var. Seçimlere CDU, SPD, Yeşiller, Sol parti, FDP gibi yerleşik partilerin yanı sıra değişik inisiyatifler ve AfD gibi ırkçı partiler de var. Mutlaka seçimlere katılın!

Genelde demokrasi “sandıktan ibarettir” dense de hakkınızı savunmak için sadece sandık yeterli değildir ama belirleyicidir. Seçmenler hükümete ve muhalefete tepkilerini sandıkta gösterir.

Hangi partiye oy verirseniz verin önemli olan seçim hakkınızı kullanmanızdır. Göçmen kökenlilerin büyük oranda seçime katılmaları AfD gibi yabancı düşmanlığı yapan partilerin oy oranlarını ciddi şekilde düşürmektedir.

Bu bağlamda Ruhr Veliler Birliği, 10 Eylül 2021 de Essen şehrinden Federal Milletvekili adayları Florian Fuchs (CDU), Dirk Heidenblut (SPD), Kai Gehring (Yesiller), Ezgi Bilge Güyildar (Sol Parti) ve Martin Hollinger (FDP) davet ederek “Almanya İçin Vizyonum ” sloganı altında bir panel organize etti. Panel Zoom ortamında ve canlı olarak derneğin sayfasında 500 ün üzerinde insan tarafından takip edildi. Kürsüdeki politikacılar, siyasi olarak farklılıklarını ve Almanya ve Essen konusunda ne gibi vizyonları olduğunu gösterdiler. Etkinliği kaçıranlar Facebook sayfasından takip etme imkanına sahiptirler. https://www.facebook.com/Elternseminar/videos/1223817394751937).  Gündemde olan konularla ilgili alanda çalışan arkadaşlarımız da bizlere bu bağlamda destek oldular. Dr. Aysun Aydemir (KRV Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başbakanı) eğitim konusunda, Afganistan kökenli Farwa Ahmadyar (Kadın hakları savunucusu ve Amensty İntarational üyesi) Afganistan’daki kadın ve insan hakları konusunda, Bahattin Gemici (Çifte Vatandaşlık İnisiyatifi sözcüsü) siyasi katılım, yerel seçim ve çifte vatandaşlık konularında fikirlerini belirttiler ve sorularını sordular.  Eğitimdeki eşitsizliği ve mevcut sosyal dengesizlikle nasıl başa çıkıla bilinir? Tüm partiler bu konuda hemfikirdi. Her ne kadar detaylarda farklılıklar olsa da genel anlayış bu eşitsizliğin giderilmesi yönünde çalışmaların yapılması kaçınılmaz olduğudur. Ülke çapında ülkede bulunan yaklaşık %25 göçmenler yaşadıkları ülkeye nasıl daha iyi entegre edilene bilinir? Yerel seçim ve çifte vatandaşlık konularında düşünceleri nedir? Bu konuda CDU ve FDP dışındaki partiler mutlaka vatandaşlık yasasında değişikliğe gidilmesi ve yerel seçme ile kısmen de olsa çifte vatandaşlık verilmesi gerektiğini savundular. Afganistan özelinde sığınmacıların ve özellikle kadınların durumu ele alındı. Partilerin yaklaşımı bu bağlamda nedir? İstisnasız tüm partiler Afganistan’da yaşanan insanlık dramının bir an evvel giderilmesi ve belirli grupların desteklenmesi yönündeydi. İkliminin ve doğanın korunması konusunda da tüm siyesi parti temsilcileri bu konuda önemli, adımların atılması ve doğanın korunması konusunda hassasiyetlerini dile getirdiler.  Her ne kadar seçim ortamında verilen cevaplar olumlu olsa da sorulara alınan cevaplar ve özellikle de eleştiriler karşısında sergilenen samimiyet bizler için bir ölçüydü.

Ruhr Veliler Birliği olarak tekrar tüm seçmenlere sesleniyoruz: “Seçimlere mutlaka katılın ve çocuklarınızın geleceğini belirleyin. Meydanı ırkçılara bırakarak kendinizin, çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğini karartamayın.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.