Ruhani: ABD ve Avrupa güçleri güvende değil

Ruhani: ABD ve Avrupa güçleri güvende değil

ABONE OL
15:17 - 15/01/2020 15:17
Ruhani: ABD ve Avrupa güçleri güvende değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Ortadoğu’da bulunan Avrupalı askerlere, ‘bölgede güvende olmayacağı’ konusunda uyarıda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Ruhani, Ortadoğu’da konuşlandırılan Avrupalı askerlerin ‘tehlikede olabileceğini’ söyledi.

Ruhani, “Biz bölgede güvenlik sorunu yaşanmasını istemiyoruz. Bu bölgeden, savaşmadan akıllıca gidin. Bugün ABD askerleri güvende değil. Yarın Avrupa askerleri de güvende olmayabilir. Gelin, nükleer anlaşmaya geri dönelim” dedi.

‘DÜŞEN UÇAK İÇİN HALKTAN ÖZÜR DİLEYELİM’

Tahran’dan kalktıktan kısa bir süre sonra füzeyle hata sonucu düşürülen uçağa ilişkin de konuşan Ruhani, İran askeri yetkililerini, uçağın düşürülmesiyle ilgili gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaya davet etti.

Ruhani, “Halk yöneticilerden samimi ve sadıkane davranış bekliyor. Ben, Genelkurmay ve askeri kuvvetlerden rica ediyorum. Başından sonuna, olayın ayrıntılarını halkla paylaşın. Halktan özür dileyelim” diye konuştu.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.