Rudaw: Esad’ın yardımcısı Kamışlı’da

Rudaw: Esad’ın yardımcısı Kamışlı’da

ABONE OL
17:38 - 06/12/2019 17:38
Rudaw: Esad’ın yardımcısı Kamışlı’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rudaw’ın haberine göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın güvenlikten sorumlu yardımcısı Ali Memluk Kamışlı’ya gitti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın güvenlikten sorumlu yardımcısı Ali Memluk’un ülkesinin kuzeyinde yer alan Kamışlı kentine gittiği belirtildi.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’ın “özel bir kaynaktan aldığı” bilgiye göre, Memluk bugün Rojava’nın Kamışlı kentine ulaştı.

Rudaw’ın haberinde Memluk’un bölgedeki aşiret liderleri ve ileri gelenler ile görüşmek üzere kente gittiği ve “Rojava Özerk Yönetimi” ve Suriye Demokratik Güçleri ile herhangi bir görüşme yapıp yapmayacağnın bilinmediği belirtildi.

Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Memluk, 9 Temmuz 2019’da Beşar Esad’ın güvenlikten sorumlu yardımcısı olarak atanmıştı.

Memluk’un ziyareti Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği harekatın ardından Şam’dan bölgeye yapılan ilk üst düzey ziyaret olma özelliğini taşıyor.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.