Reuters: ‘Davutoğlu’nun Parti Kurmasına Birkaç Hafta Kaldı’

Reuters: ‘Davutoğlu’nun Parti Kurmasına Birkaç Hafta Kaldı’

ABONE OL
15:10 - 29/11/2019 15:10
Reuters: ‘Davutoğlu’nun Parti Kurmasına Birkaç Hafta Kaldı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisini birkaç hafta içinde kuracağı ve parti genel merkezinin bulunacağı binanın bile kiralandığı öne sürüldü.

Haber ajansı Reuters’ın parti kurma çalışmalarında yer alan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Davutoğlu’nun birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurması bekleniyor.

Reuters’ın konuştuğu kaynak, “Yeni partiye son rötuşlar yapılıyor. 2020’ye ertelenmesi söz konusu değil. Şu anda Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binaları tutuldu” dedi.

Yeni parti çalışmalarına başlaması sonrası AKP Merkez Yönetim Kurulu’nun kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 Eylül’de partiden istifa etmişti.

Davutoğlu 19 Ekim’de Manisa’da katıldığı bir etkinlikte, yeni hareketin partileşmesi için tüzük ve program oluşturmak amacıyla oluşturulan kapsamlı heyetlerin çalışmaları sürdürdüğünü belirtmişti.

2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüş ayrılığına düşen Ahmet Davutoğlu daha önce de AKP’nin politikalarını, hükümetin ekonomi yönetimini ve Erdoğan’ın kendisini eleştirmişti.

Geçen Temmuz ayında AKP’nin kurucu üyelerinden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da derin görüş ayrılıklarını gerekçe göstererek AKP’den istifa etmiş, o da yeni partinin yılsonuna kadar kurulacağını açıklamıştı.

Ancak Davutoğlu 7 Kasım’da yaptığı açıklamada, yeni siyasi parti kurma çalışmalarında kendisi gibi AKP’den istifa etmiş olan Ali Babacan’la birlikte hareket etmek istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını söylemişti. Reuters’ın konuştuğu isim de ortak bir partinin birçok yararı olduğunu kabul etse de iki tarafta da böyle bir istek olmadığını söyledi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.