Ressam İsmail Çoban’a Borç Sonrası İcra Şoku

Ressam İsmail Çoban’a Borç Sonrası İcra Şoku

ABONE OL
21:29 - 15/04/2024 21:29
Ressam İsmail Çoban’a Borç Sonrası İcra Şoku
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1965 yılından beri Almanya, 1971 yılından beri de Wuppertal şehrinde yaşayan ünlü Ressam İsmail Çoban borçlarını ödeyemediği için evini, atölyesini, kütüphanesini ve resimlerini kaybetme durumuyla karşı karşıya kalmış bulunuyor.

Yıllar içerisinde 400’e yakın sergi açan ve enternasyonal çapta tanınan İsmail Çoban, 2006 yılında da genç ressamları teşvik için kendi adına bir Vakıfta kurmuştu. Prof. İsmail Çoban’ın, 18 Nisan 2024’e kadar borcu olan 252 bin Euro’yu noter kanalıyla mahkemeye yatırması gerekiyor.

İcrayı durdurmak dayanışmaya bağlı

Uzun zamandır sağlık sorunları yaşayan ve bu nedenle de borçlarını ödeyemeyen İsmail Çoban’ın 22 Nisan tarihinde saat 10’da Wuppertal adliyesinde yapılacak olan açık artırmayla evini, atölyesini ve eserlerini kaybetme tehlikesi bulunuyor. Çorumlu ressam ve grafikçi bu konuda sanat camiası, iş insanları, sanatçılar ve empati kurabilen duyarlı demokratik kamuoyundan acilen yardım destek bekliyor.

Sanatçının düştüğü bu durum Almanya ‘da ki arkadaşları sanat, siyaset ve iş dünyasını üzüntüye boğdu. Sosyal medyada ve gruplarda dayanışma çağrısı yapan arkadaşları halkımızı İsmail Çoban’la dayanışmaya çağırdılar.

Mehmet Tanlı/ Wuppertal

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.