Remdesivir Makak Maymunlarında Olumlu Sonuç Verdi

Remdesivir Makak Maymunlarında Olumlu Sonuç Verdi

ABONE OL
05:10 - 10/06/2020 05:10
Remdesivir Makak Maymunlarında Olumlu Sonuç Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Remdesivir adlı deneysel ilacın Corona virüsüne karşı etkisini araştıran uzmanlar, makak maymunları üzerinde yapılan deney sonucunda, ilacın virüsün neden olduğu akciğer rahatsızlığını engellediği bulgusunu elde etti. Araştırmanın sonucu bilim dergisi Nature’da yayınlandı.

Gilead Sciences Inc. firmasının ürettiği antiviral ilaç remdesivir; ABD, Hindistan ve Güney Kore’de, Corona enfeksiyonunun ağır seyrettiği hastaların tedavisinde bir süredir kullanılıyor. Bazı Avrupa ülkelerinde de ilacın belirli durumlarda kullanılmasına izin veriliyor.

Remdesivirin insanlar üzerindeki etkisine yönelik araştırmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan şu ana kadar elde edilen bulgulara göre ilacı kullanan Corona enfeksiyonlu hastalar, hastalığı daha çabuk atlatıyor.

Nature dergisinde Salı günü yayınlanan araştırmadaysa 12 makak maymununa Corona virüsü bulaştırıldığı ve bunlar arasından yarısına rahatsızlığın ilk evrelerinde remdesivir verildiği aktarıldı. Deneyin sonucunda remdesivir verilen makak maymunlarında solunum yolu rahatsızlığı oluşmadığı ve virüsün akciğerlere verdiği hasarın azaldığı gözlemlendi.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.