Putin’in Muhalifi Navalny’ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza

Putin’in Muhalifi Navalny’ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza

ABONE OL
13:54 - 22/03/2022 13:54
Putin’in Muhalifi Navalny’ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e muhalefetiyle tanınan ve zehirlendikten sonra Almanya’da tedavi gören Alexei Navalny, Moskova’da yargılandığı davada yolsuzluk yapmaktan suçlu bulundu. Navalny halen Moskova’da bir hapishanede tutuklu bulunuyor.

Navaly’nin tamamen siyasi olarak nitelendirdiği son yargılama sonucu mevcut 2,5 yıllık cezasına 13 yıl daha ilave olabilir.

Bugün başkent Moskova’da görülen duruşmaya Alexei Navalny de katıldı. Savcı Navalny için yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 13 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

Putin’in önde gelen muhalifi Navalny, Sibirya seyahati sırasında uçakta zehirlenmiş ve daha sonra dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in girişimleriyle Almanya’ya götürülerek orada tedavi edilmişti. Tedavinin ardından Rusya’ya dönen Navalny, tutuklanmıştı. Kremlin Sarayı’ysa Navalny’nin kasten zehirlendiği iddialarını bugüne kadar reddetmeyi sürdürdü.

Navalny kaldığı hapishanedeki koşulların kötülüğünden şikayet ederken kendisine destek veren çok sayıda isim de benzer şekilde hapise atılacakları endişesiyle Rusya’yı terk etmek zorunda kaldı. Navalny’ye destek hareketi Rusya’nın Ukrayna operasyonlarına da karşı çıkıyor.

VOA tarafından geçilen Putin’in Muhalifi Navalny’ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin’in Muhalifi Navalny’ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin’in Muhalifi Navalny’ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.