Putin ve Draghi Gıda Krizi Konusunu Görüştü

Putin ve Draghi Gıda Krizi Konusunu Görüştü

ABONE OL
19:20 - 27/05/2022 19:20
Putin ve Draghi Gıda Krizi Konusunu Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, uluslararası gıda krizine çözüm bulabilmek için alternatifleri konuştu. Görüşmenin ardından Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Batılı ülkelerin Rusya’ya yaptırımları kaldırılması halinde sorunun çözülebileceği belirtildi.

Rusya tarafından yapılan açıklamada, “Putin, Batı’nın siyasi amaçlı yaptırımlarının kaldırılması şartıyla, tahıl ve gübre ihracatı yoluyla gıda krizinin aşılmasına önemli bir katkı sağlamaya hazır olduğunu vurguladı” denildi.

İtalya Başbakanı Draghi, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Putin’le görüşeceğini ve kendisini gıda krizi hakkında adım atmak konusunda sorumlu hissettiğini söylemişti.

Draghi, Putin’le görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada da Rusya liderinin kendisine gıda krizinin sorumlusunun Batı’nın uyguladığı ambargolar olduğunu söylediğini belirtti. Draghi görüşmede kendisinin özellikle Ukrayna’da silolarda bekleyen tahılların Karadeniz’deki limanlar vasıtasıyla gıda pazarlarına ulaştırılması konusuna eğildiğini söyledi.

İtalya Başbakanı, konuyla ilgili olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski’yle de bir görüşme yapacağını açıkladı.

Rusya’nın bu teklifi ABD tarafından olumlu karşılanmıyor. Beyaz Saray, Rusya’nın tahıl ihracatına izin vermesi karşılığında yaptırımların gevşetilmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirtiyor.

Ukrayna ise Rusya’yı tüm dünyayı tehdit etmekle suçluyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss da yaptığı açıklamada, Rusya’nın gıda krizini bir silah gibi kullandığını ve dünyadan fidye ister şekilde davrandığını söyledi.

Rusya, Ukrayna limanlarından tahıl yüklü gemilerin çıkamaması konusunda da Ukrayna’yı suçluyor ve Ukrayna’nın liman bölgelerini mayınlardan temizlemesi gerektiğini söylüyor.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Mariupol limanının mayınlardan temizlendiğini ve limanda bulunan 6 yabancı geminin çıkış yapabileceğini açıkladı. Rusya; Bulgaristan, Dominik Cumhuriyeti, Liberya, Panama, Türkiye ve Jamaika bandıralı gemilerin limandan ayrılması için bu ülkelere de çağrı yaptı.

VOA tarafından geçilen Putin ve Draghi Gıda Krizi Konusunu Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin ve Draghi Gıda Krizi Konusunu Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin ve Draghi Gıda Krizi Konusunu Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.