“Putin Ukrayna’da ateşkesle ilgilendiğinin işaretini veriyor”

“Putin Ukrayna’da ateşkesle ilgilendiğinin işaretini veriyor”

ABONE OL
16:22 - 24/12/2023 16:22
“Putin Ukrayna’da ateşkesle ilgilendiğinin işaretini veriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kamuoyundan gizli bir şekilde Ukrayna’da ateşkese açık olduğunun işaretini veriyor.

Putin kamuoyuna yönelik açıklamalarında, amaçlarına ulaşana kadar savaşa devam edeceklerinin mesajını veriyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre savaşın başlamasından bu yana 10 bin sivil yaşamını yitirdi, 10 binlerce asker de hayatını kaybetti.

New York Times’ın haberine göre Putin, Eylül ayından bu yana, şu andaki sınır hattında çatışmayı durdurmaya açık olduğunun sinyalini veriyor.

New York Times haberini, Kremlin’e yakın eski iki üst düzey yetkiliyle bir Amerikalıya ve bazı uluslararası yetkililere dayandırıyor.

Bu, Putin’in savaşın ilk günlerindeki hedefinden bir hayli uzak.

Putin, Şubat 2022’de başlayan işgalde Ukrayna’yı tamamen ele geçirme hedefindeydi.

Times’ın haberine göre Putin ayrıca geçen bahar ateşkes için “ağız aradı” ve Rusya’nın elde ettiği Ukrayna topraklarından tatmin olduğunu söyledi.

Ancak Times’ın konuştuğu kaynaklar bunun yanlış yönlendirme teşebbüsü olabileceğini ya da Putin’in ordusu momentum kazandığında fikrini değiştirebileceğini kaydediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin de böyle bir anlaşmayı kabul edip etmeyeceği net değil.

Zelenski, Kırım da dahil bütün Ukrayna topraklarını geri alacaklarını belirtiyor.

VOA tarafından geçilen “Putin Ukrayna’da ateşkesle ilgilendiğinin işaretini veriyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin Ukrayna’da ateşkesle ilgilendiğinin işaretini veriyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin Ukrayna’da ateşkesle ilgilendiğinin işaretini veriyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.