Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak F-16’ların Ukrayna’da düşürüleceğini söyledi

Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak F-16’ların Ukrayna’da düşürüleceğini söyledi

ABONE OL
10:36 - 28/03/2024 10:36
Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak F-16’ların Ukrayna’da düşürüleceğini söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, Rusya’nın herhangi bir NATO ülkesine saldırma planının olmadığını ancak Batı’nın Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları göndermesi halinde bunların Rus güçleri tarafından düşürüleceğini söyledi.

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesi, 1962’deki Küba Füze Krizi’nden bu yana Rusya’nın Batı ile ilişkilerinde en derin krizi tetikledi.

Rus hava kuvvetleri pilotlarına konuşan Putin, ABD liderliğindeki askeri ittifakın, 1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana Rusya’nın doğusuna doğru genişlediğini ancak Moskova’nın bir NATO ülkesine saldırma planının olmadığını söyledi.

Kremlin Putin’in konuşmasının deşifresini yayınladı. Buna göre Rus lider, “Polonya, Baltık Devletleri ve Çekler, onlara saldıracağımız söylenerek korkutuluyor. Bu tamamen saçmalık. Bu devletlere karşı saldırgan bir niyetimiz yok” dedi.

ABD’yi, Ukrayna’ya para, silah ve istihbarat desteği vererek Rusya’ya karşı savaşmakla suçlayan Kremlin, Washington ile ilişkilerin muhtemelen hiç bu kadar kötü olmadığını söylüyor.

Batı’nın Ukrayna’ya göndermeyi vaat ettiği F-16 savaş uçaklarıyla ilgili bir soru üzerine Putin, bu uçakların Ukrayna’daki durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

Putin, “F-16’ları tedarik ederlerse, ki bundan bahsediyorlar ve görünüşe göre pilotları eğitiyorlar, bu savaş alanındaki durumu değiştirmeyecektir. Tıpkı bugün tankları, zırhlı araçları ve çoklu roketatarları imha ettiğimiz gibi uçakları da imha edeceğiz” dedi.

Vladimir Putin, F-16’ların nükleer silah da taşıyabileceğini ve uçakların havalanmasına izin verecek üçüncü ülkelerin de kendileri için meşru hedef haline geleceğini söyledi.

Putin’in açıklamalarını, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba’nın günün erken saatlerinde uçakların önümüzdeki aylarda Ukrayna’ya ulaşması gerektiği yönündeki yorumları izledi.

İki yılı aşkın bir süredir Rusya’ya karşı tam teşekküllü bir savaşın içinde olan Ukrayna aylardır F-16 istiyor.

Belçika, Danimarka, Norveç ve Hollanda F-16 bağışlama taahhüdünde bulunan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkelerden oluşan bir koalisyon, Ukraynalı pilotların bu uçakların kullanımı konusunda eğitilmesine yardımcı olma sözü verdi.

VOA tarafından geçilen Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak F-16’ların Ukrayna’da düşürüleceğini söyledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak F-16’ların Ukrayna’da düşürüleceğini söyledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak F-16’ların Ukrayna’da düşürüleceğini söyledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.