Putin Anayasa Referandumundan Sonra Zafer Günü Kutlamalarını da Erteledi

Putin Anayasa Referandumundan Sonra Zafer Günü Kutlamalarını da Erteledi

ABONE OL
22:59 - 16/04/2020 22:59
Putin Anayasa Referandumundan Sonra Zafer Günü Kutlamalarını da Erteledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki ay yapılması planlanan İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının 75. Yıldönümü kutlamalarını Corona virüsü salgını sebebiyle ertelediğini açıkladı.

Rus lider, 9 Mayıs’ta başkent Moskova’da Kızıl Meydan’da yapılması planlanan ve çok sayıda kişinin katılmasının beklendiği dev geçit töreninin salgın sebebiyle çok büyük tehlike teşkil edeceğini söyledi.

Henüz vaka sayısında en kötü aşamanın görülmediğini söyleyen Vladimir Putin “salgınla bağlantılı riskler son derece yüksek. Bu durumda geçit töreni ve diğer kutlamalara yönelik hazırlıklara başlanması imkanını vermiyor” dedi. Kutlamaların bu yıl içinde daha sonra yapılacağını belirten ancak tarih vermeyen Putin, “Şu an karşı karşıya olduğumuz tehdidin üstesinden gelecek sonra da savaş muhariplerimizi kucaklayacağız” şeklinde konuştu.

Rusya’da bu yılki Zafer Günü kutlamalarına Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da aralarında bulunduğu yabancı devlet adamlarının da katılması planlanıyordu.

Rusya Devlet Başkanı Putin daha önce de 22 Nisan’da yapılması planlanan ve istediği taktirde 2036’ya kadar görevde kalmasının önünü açacak anayasa değişikliği referandumunu erteleme kararı almıştı.

Anayasa referandumu ve Zafer Günü kutlamaları aylardır Rusya’da siyasi takvimin en üst sıralarında yer alıyordu. Putin, “9 Mayıs tarihi bizim için kutsal ama her can da bizim için kıymetli” dedi.

Rus lider ülkede Corona virüsü vakalarının artmasının ardından 30 Nisan’a kadar ekonomik faaliyetlerin kısmen askıya alınması talimatını vermiş, yetkilileri de salgında “en olağanüstü senaryolara” hazırlanmaları gerektiği konusunda uyarmıştı.

Rusya’da Corona virüsü yüzünden 232 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam vaka sayısı da 27 bin 938.(VOA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.