PSİKOLOJİMİZİ VE KENDİMİZİ NASIL GÜÇLÜ TUTABİLİRİZ?

ABONE OL
21:47 - 16/07/2021 21:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Psikolojimiz diğer bir adı Ruh sağlığımız. Bildiğiniz gibi yaşadığımız bu hayatta hepimizin Bazen kabullenemediği çok çeşitli sıkıntılarımız vardır.

Bunların yanı sıra en önemli sorun ise, içinizde olan en küçük şeyleri sıkıntı haline getirebilme midir.Örneğin Bazı şeyleri görürüz, biliriz ama izah edemeyiz. Bunu kabul etmek ve kişiselleştirmek sizin insanı ilişkilerinizle ve yaşadığınız sorunlara karşı bir savunma mekanizması dir. Diğer bir adı ise bağışıklık sistemimizi geliştiren sağlıklı düşünceler de diyebiliriz. Bazı şeyleri görürüz, biliriz fakat izah etsekte herhangi bir gelişme göremeyiz. Fakat orada bir hata olduğunu biliyoruz.

Çünkü bizim bakış açımız ve de beklentimiz doğrultusunda gerçekleşmeyen durumlar söz konusudur. Diğer nedeni ise bizim doğrularımız, başkalarının yalanları da olabilir. Bazı insanlar ile ne yaparsak yapalım baş edemeyiz. Örneğin, çalıştığımız Bir iş yerinde patronumuz veya bir iş arkadaşımız olsun sadece kendi doğrultusundan yana inatçı, ısrarcı, dediği dedik olduğunu ve her zaman kendilerinin haklı bulan insanlar olarak düşünürsek, biz o insanlara ne götürürsek götürelim, ne yaparsak yapalım, hiçbir zaman onların beklentisi dahilinde olmadığı takdirde bazı şeylerin bizlere dönüşü olumsuz olacak ve canımızı sıkacaktır. düşünmeliyiz ki, bu insanlar her zaman böyledir.

Değişmeyeceklerdir. O zaman biz kendi kendimizi niye üzelim. Burada yapacağımız en doğru şey, onların her dediğini yapmaktan ziyade, onları kendi alanlarımızın dışında tutmaya çalışmalıyız. Fakat bir de gönül bağı olan aile dediğimiz  Anne, baba, çocuk abla, abi, kardeş teyze, amca, dayı olan insanlar vardır. Yeri geliyor bu insanlar da bizlere bizim psikolojinizi bozacak rahatsızlıklarda verebilirler. Fakat biz bu gönül bağı olan insanları bizlere psikolojik rahatsızlıklar Verseler de atamayız.

Yapacağımız en güzel şey, hayatımızda değiştiremeyeceğimiz insanlar, baş edemeyeceğimiz insanlar olduğunu fark ettiğimizde, bu insanları eleştirmeyelim, kışkırtmayalım,  suçlayıcı olmayalım, Onların düşüncelerine, davranışlarına, duygularına, yardımcı olarak her şeyi oluruna bırakmak, bizler açısından büyük fayda sağlayacaktır. Psikolojileri sağlam olan kişiler, kendi davranışlarını, duygularını, düşüncelerini ve hayatlarına nasıl karar vereceklerini kontrol edebilen sağlam içerikli insanlardır. Bu gibi insanlar yapılan her türlü davranışları doğrusuyla, yanlışıyla kabul eden bireylerdir.

Güçlü bir psikolojiye sahip olmak, Bazı insanların doğuştan var olan ve hiçbir çaba gösterilmeden elde ettikleri Allah tarafından verilmiş kişisel özellikleri ve lütuflarıdır. Bazı insanlara  ise bu özellikleri anlatabilmek, çaba ve zaman gerektiren durumlardan ibarettir. Güçlü karaktere sahip olan insanlar, her türlü zorluğun üstesinden gelip kendi ayakları üzerinde durabilen insanlardır. Diğer özelliklerinden birisi, olumsuz ve negatif düşünceli insanlara hayatlarında asla yer vermezler.

Bunun yanı sıra her zaman, Şükreden ve elinde olan varlıkları ile gurur duyan  hiçbir zaman olumsuz düşüncelere sahip olmayan, problemleri çözmeden yana yardımcı olan, empati kurabilen, insanlardır. Genellikle olumlu düşünürler, güçlü karakterli ve psikolojileri sağlam insanlar asla kötü konuşmazlar. Düzgün ahlaklıdırlar.

Mazeret uydurmazlar. Negatif yanıt vermezler. Beklentisiz hareket etmezler. Zamanında buluşmaya gelirler. Beklenmedik anlarda iyilik yaparlar. Hayatımızda her şeyin doğru ve düzgün gitmesini istersek, Bizler de her zaman yardım edelim ve mutluluk kapılarını kendimize açalım. Mutlu olun, mutlu kalın.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.