Promosyon ürün satışından bayrak imparatorluğuna giden yol

Promosyon ürün satışından bayrak imparatorluğuna giden yol

ABONE OL
01:09 - 27/01/2021 01:09
Promosyon ürün satışından bayrak imparatorluğuna giden yol
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi nedeniyle festivallerin, açılışların, temel atma törenleri ile özel günlerin gerçekleştirilmemesi bayrak sektörünü de olumsuz etkiledi. Promosyon ürün ticaretiyle başlayan iş yaşamında bayrak imparatorluğuna uzanan Seçil Bayrak, küçük miktarlarda da olsa Antalya’da 10 ülkeye bayrak ihracatı gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin 81 iline Antalya’dan özel baskılı, promasyon, reklam amaçlı, Atatürk temalı ve Türk Bayrağı üreterek bu sektörde marka olan Seçil Bayrak Genel Müdürü Mehmet Atılgan, kardeşi Mithat Atılgan ile birlikte başarıya giden yolu anlattı.

Promosyon ürün satışı ile ticari hayata başladıklarını belirten Atılgan, taleplerin çok yoğunlaşması üzerine bayrak işine de girdiklerini söyledi. 1999’da 35-40 metrekarelik bir dükkanda başlayan ticari hayatlarının 2000 yılında bayrak alım satımıyla devam ettiklerini anlatan Atılgan, şunları kaydetti.

‘’2000’li yılların başında bayrak talepleri artmaya başlayınca imalathane kurduk.  2004 yılında da dijital makine aldık ve bayrak üretimine başladık. Şehir içinde 850 metrekarelik hem idari hem de teşhir merkezi açtık. 2012 yılında da Antalya OSB’de 3 bin 500 metrekare kapalı alan olmak üzere 6 bin 500 metrekare alanda fabrika kurduk.’’

Tekstil promosyon ürünleri gerçekleştirdiklerini anlatan Atılgan, sektörde büyümelerinin en büyük nedeninin ise müşterinin talebine çok hızlı reaksiyon gösterip, ürünleri zamanında teslim etmek olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerinin taleplerini karşıladıklarını ifade eden Atılgan, yılda 80-100 bin lira uçak kargo gideri olduğunu kaydetti. Atılgan, ‘’Türkiye’de 600’e yakın bayrak üretimi yapan işletme var. Ama OSB’de olup da 3 bin 00 metrekare kapalı alanda üretim yapan tek firmayız. Başarıya giden yolda en büyük avantajımız hızlı teslimat yapmaktır. Bizim işimizde günlük düşünmeyeceksiniz. Ama bizim halkımız ‘son dakikacı’, buna göre çalışacaksınız’’ dedi.

Pandemi bayrak ve promosyon sektörünü olumsuz etkiledi

Pandemi sürecinde çalışanların hiçbirini işten çıkarmadıklarını vurgulayan Mehmet Atılgan, COVİD-19 nedeniyle temel atma, özel açılışlar, özel günler, festivaller, fuarlar açılamadığı için bayrak sektöründe de sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Üretimlerinin yüzde 25 düştüğünü dile getiren Mehmet Atılgan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin yapılamamasına rağmen evlerden büyük bayrağı talebi oluştuğunu ve bunu da karşıladıklarını söyledi.

Pandemi sürecinde üretim ve ticari mevcut durumu korumayı hedeflemelerine rağmen etkinliklerin yapılamaması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirtti.

Pandemiden önce 2019’da 16 milyon liralık bir ciroya ulaştıklarını ancak COVİD-19’un başlamasıyla üretimi yavaşlattıklarını ifade eden Mehmet Atılgan, kendilerine göre küçükte olsa Katar, Libya, Dubai, Bahreyn, Lübnan, Tunus, Gürcistan, İsrail, Hollanda ve Kazakistan olmak üzere 10 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yeni sezon 1 Nisan’da başlıyor

Turizm sezonuyla birlikte bayrak sektörünün de hareketlendiğini vurgulayan Atılgan şöyle devam etti.

‘’Pandemi süreci önlemleri 2021’de de devam edecek. Hem turizm hem de etkinlikler takvimi 1 Nisan’da başlayacak sezon için hazırlanıyoruz. Türk bayrağında stoklu çalışıyoruz. Zaten belirli ürünlerde stoklu çalışmak zorundasınız.  Pandeminin etkisinin azalması ve dünyada da sosyal yaşamın normale başlamasıyla uluslararası fuarlara ağırlık vereceğiz. Maliyetlerimizi düşürmek ve dijital çağa ayak uydurmak için AR-GE çalışmalarına başladık.’’

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.