Prof. Dr. Şen: Türkiye Ümmet toplumu yapılmak isteniyor

Prof. Dr. Şen: Türkiye Ümmet toplumu yapılmak isteniyor

ABONE OL
11:08 - 30/09/2022 11:08
Prof. Dr. Şen: Türkiye Ümmet toplumu yapılmak isteniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Araştırmalar Merkezi eski başkanı, şu anki Türkiye – Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya’nın başkenti Berlin’de, Türk- Alman İşverenler Derneği binasında “Berlinli gazeteciler tarafından yeni kurulan Alman Türk Gazeteciler Birliği’nin bir toplantısına  katıldı.

Eski Türkiye Araştırmalar Merkezi Başkanı, şu anki Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK ) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, eşi Psikolog İnci Şen ile geldiği Başkent Berlin’de  Türkiye’deki Politik Gündem, Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri ve seçim süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Almanya’nın Başkenti Berlin’ de Türk- Alman İşverenler Derneği binasında Avrupa Türk Gazeteciler Birliği ( ATGB) Üyesi Gazeteci Ali Yıldırım’ ın organize ettiği, Berlin’de yaşayan Gazetecilerin, Halk Ozanı Şah Turna ve CHP Berlin Başkanı Kenan Kolatın’ da katıldığı  konferansta konuşan Prof. Dr.  Faruk Şen,  Türkiye’nin en önemli üç sorunun birincisinin enflasyon, hayat pahalılığı,  ikincisinin işsizlik üçüncüsü de politik kutuplaşma olduğunu belirtti.

Faruk Şen Türkiye’de önümüzdeki seçimin hayati önem taşıdığını, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne yapıp yapıp seçimi kaybetmemek için her şeyi her yolu deneyeceğini  ve seçimin millet ittifakı İçin hiçte çantada keklik olmadığını söyledi.

Şen” Yunanistan’la olası bir çatışma çıkmazsa seçimler 14 Mayıs’ta 2023 te  yapılacak  ama Erdoğan  kamuoyu araştırmalarında kaybettiğini görürse mutlaka seçimi ertelemeye çalışacak,  bunun içinde  Yunanistan’la küçük çaplı bir çatışma yeterli. Bunların dışında millet ittifakı büyük bir hata yapmazsa seçimlerde favoridir. Çünkü halk hayat pahalılığından bunalmış durumda. AK Parti hükümeti ise piyasaları rahatlatmak, EYT ları rahatlatmak İçin bol para basacak ve bu nedenle önümüzdeki yıl enflasyon yüzde 200 olabilir” dedi .

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olur ve uygulamalar değişirse Türkiye AB’ ye alınır

Prof. Dr. Şen “ CHP Genel Başkanı, Millet İttifakının muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanması halinde,  Cumhurbaşkanlığı döneminde Avrupa Birliği kriterleri yerine gelirse kesinlikle Avrupa Birliği’nin’ de Türkiye’yi Avrupa Birliğine alma şansının yüksektir. Türkiyedeki 7 milyon işsiz gencin çoğu Almanya’ya gelmek istiyor . Ama Almanlar Türklere büyük zorluklar çıkarıyorlar, vize verme oranı yüzde 15-20 lere düştü.  Almanya bu konuda üç kağıt yapıyor. Türkiye maalesef 20 yıldır kötü yönetiliyor ve ümmet toplumu yapılmak isteniyor.  Bu hükümet kalırsa AB de serbest dolaşım hakkı verilmeyecek, toplum daha da gerilecektir” dedi.

Konuşmasının son bölümünde Avrupa’ da  Türkiye’den gelen 7 milyon insan yaşadığını, Avrupa’nında seçim bölgesi olması gerektiğini söyleyen Prof. Şen,  Avrupalı Türklerin izin sezonunda Alman Turistlerden çok daha fazla döviz bıraktığını,  bazılarının Türkiye’de sokak röportajlarında şımarık açıklamalar yapmasına rağmen gurbetçi düşmanlığının asla kabul edilemeyeceğini ve buna bir türlü son verilmesi gerektiğini söyledi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Berlin

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yasar ertas

    Önce görüsleriniz icin tsk. lerTürkyenin en büyük enflason pahalilik issizlk ve kutublasma cümlenize acizane yorumum bu üc problem kapitalizimin bir aha konularidir bu her yerde er memlekette vardir kimi azdir kimi coktur bizde Coklar tarafindayiz bunlar iner piner azalir cogalir ama devam eder en önemli yasam hakki ve gecim hakkidir yani sosyal devlet veya sosyal yayalarin olmasi dir devlet baba düsenin iflas edenin issiz olanin EVSIZ olanin arkasinda olmasi dir maalesef bizde bu konularda ne siyasetci ve halk tan deginen vardir neden bizdeki devlet baba alma agacinin altinda gibidir o zaman nere bu devlet nerde bu millet bu garanti yasam gecim Vermiyen devletlerde biri yer biri bakar ufak kiyametler kopar bunlarda büyügünü,getirir vs özgürce yorumu yorumladim saygilar sevgiler avrupa birligine neden alinmiyoruz su Parti gelirse alirlar bu konuda bir baska seferde yorumumu yorumlarim sanmiyorumuda ekliyorum

    Yanıtla
    +0
    -0