Prag’da üniversiteye silahlı saldırıda can kayıpları var

Prag’da üniversiteye silahlı saldırıda can kayıpları var

ABONE OL
22:21 - 21/12/2023 22:21
Prag’da üniversiteye silahlı saldırıda can kayıpları var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bir üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın, polis tarafından “etkisiz hale getirilmeden” önce birkaç kişiyi öldürdüğü, onlarca kişiyi yaraladığı açıklandı.

Çek polisi, Prag’ın Jan Palach Meydanı’ndaki fakülteye düzenlenen silahlı saldırıya müdahale ettiğini ve saldırganın “etkisiz hale getirildiğini” bildirdi.

Polis, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada “Şu anda tüm bina tahliye ediliyor ve olay yerinde çok sayıda ölü ve onlarca yaralı var” dedi.

Kurtarma birimi yetkilileri ve Çek polisinin son açıklamalarına göre, saldırıda saldırgan dahil 11 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Reuters haber ajansı, Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi’ndeki personel ve öğrencilere gönderilen bir e-postada, binalarından birinde silahlı birinin bulunduğu bilgisinin paylaşıldığı ve “yerinizden ayrılmayın” denildiğini bildirdi.

Reuters’ın gördüğü e-postada, “Hiçbir yere gitmeyin, ofislerdeyseniz kilitleyin ve kapının önüne mobilya yerleştirin, ışıkları kapatın” yazdığı kaydedildi.

Bir X kullanıcısı, çömelerek saklanan bir grup öğrencinin fotoğrafını paylaştı.

Polis, şehrin işlek bir caddesinde yer alan üniversite binasının bitişiğindeki meydanı ve bölgeyi kapattı

İçişleri Bakanı Vit Rakusan Çek televizyonunda yaptığı açıklamada, “İlk bilgilere göre, saldırganın ölmüş olması gerekiyor, olay yerinde ölü ve yaralılar var, şimdi nihai sayı hakkında spekülasyon yapmayacağım” dedi.

Başbakan Petr Fiala ülkenin doğusuna yapacağı geziyi iptal ettiğini ve Prag’a doğru yola çıktığını açıkladı.

Çek Cumhuriyeti’nde silahlı suçlar nadiren işleniyor. Polis, Aralık 2019’da 42 yaşındaki bir silahlı saldırganın Çek Cumhuriyeti’nin doğusundaki Ostrava kentinde bir hastanenin bekleme salonunda altı kişiyi öldürdükten sonra kaçtığını ve kendini vurarak öldürdüğünü söyledi.

2015 yılında bir kişi Uhersky Brod’daki bir restoranda sekiz kişiyi vurduktan sonra intihar etmişti.

VOA tarafından geçilen Prag’da üniversiteye silahlı saldırıda can kayıpları var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Prag’da üniversiteye silahlı saldırıda can kayıpları var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Prag’da üniversiteye silahlı saldırıda can kayıpları var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.