Prag’da üniversitede bir öğrenci en az 15 kişiyi öldürdü

Prag’da üniversitede bir öğrenci en az 15 kişiyi öldürdü

ABONE OL
11:17 - 22/12/2023 11:17
Prag’da üniversitede bir öğrenci en az 15 kişiyi öldürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da 24 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, öğrenim gördüğü üniversitede en az 15 kişiyi öldürdü, 24 kişiyi yaraladı. Çek Cumhuriyeti’ndeki en kanlı toplu silahlı saldırı sonrasında polis, saldırganın “etkisiz hale getirildiğini” kaydetti.

Polis Şefi Martin Vondrasek, yetkililerin, günün erken saatlerinde saldırıyı düzenleyen kişinin Prag’ın dışındaki Kladno bölgesinden başkente intihar etme niyetiyle gittiğine ilişkin bir ihbar aldıklarını söyledi. İhbardan kısa süre sonra saldırganın babasının cesedi bulundu.

Polis, saldırganın bir derse katılacağı Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi binasını boşalttı, ancak daha sonra fakültenin farklı bir binasına çağrıldı. Vondrasek, polisin silahlı saldırı ihbarı geldikten birkaç dakika sonra olay yerine ulaştığını söyledi.

Vondrasek gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir sosyal ağdaki bir hesaptan, bu yılın sonbaharında Rusya’da meydana gelen bir terör saldırısından esinlendiğine dair doğrulanmamış çok yeni bilgilere sahibiz” dedi ve saldırganın yasal olarak birkaç ateşli silah sahibi olduğunu kaydetti.

“Bu, Kladno bölgesinde başlayan ve ne yazık ki burada sona eren, önceden planlanmış korkunç bir eylem” ifadesini kullanan Vondrasek, saldırganın ölümünün intihar da olabileceğini, ancak polis tarafından öldürülmüş olup olmadığının da yetkililerce soruşturulduğunu söyledi.

Polis, saldırganın kimliğinin açıklanmaması talebinde bulunsa da Çek medyası, Rusya’daki bir toplu silahlı saldırıdan ilham aldığından bahseden bir kişinin sosyal medya hesabıyla polis raporunu eşleştirdi.

Prag kent merkezinin kalabalık noktalarından birinde bulunan meydan ve saldırının olduğu binaya yakın bölge, polis kordonuna alındı.

Medyaya yansıyan görüntülerde ellerini havaya kaldıran öğrencilerin saldırının olduğu binayı boşalttıkları, diğerlerinin saldırgandan saklanmak için çatı kenarında çömeldikleri görüldü.

Prag Belediye Başkanı Bohuslav Svoboda, Çek televizyonuna silahlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bunun hep bizi ilgilendirmeyen bir mesele olduğunu düşünürdük. Ancak şimdi görüyoruz ki dünyamız değişiyor ve silahlı saldırgan sorunu burada da baş gösteriyor” dedi.

Başbakan Petr Fiala, X hesabından yaptığı paylaşımda, ülkenin doğusuna yapacağı geziyi iptal ettiğini ve Prag’a doğru yola çıktığını açıkladı.

Çek Cumhuriyeti’nde silahlı suçlar nadiren işleniyor. 2019 yılının Aralık ayında 42 yaşındaki bir silahlı saldırgan Çek Cumhuriyeti’nin doğusundaki Ostrava kentinde bir hastanenin bekleme salonunda altı kişiyi öldürdükten sonra kaçmış, polis saldırganın kendini vurarak öldürdüğünü söylemişti.

2015 yılında da bir kişi Uhersky Brod’daki bir restoranda sekiz kişiyi vurduktan sonra intihar etmişti.

VOA tarafından geçilen Prag’da üniversitede bir öğrenci en az 15 kişiyi öldürdü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Prag’da üniversitede bir öğrenci en az 15 kişiyi öldürdü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Prag’da üniversitede bir öğrenci en az 15 kişiyi öldürdü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.