Portekiz’den İki Doz Aşı Olmamış Turistlere Karantina

Portekiz’den İki Doz Aşı Olmamış Turistlere Karantina

ABONE OL
18:03 - 28/06/2021 18:03
Portekiz’den İki Doz Aşı Olmamış Turistlere Karantina
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Portekiz hükümeti tam olarak aşılanmamış İngiliz turistlerin, Portekiz’i ziyaret etmeleri halinde Corona virüsü salgını önlemleri kapsamında, 14 gün karantinada tutulacaklarını açıkladı.

Bugün uygulanmaya başlanan karar, 11 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak.

İngiltere’de son günlerde, özellikle Delta varyantı olarak bilinen Corona virüsü mutasyonu nedeniyle, günlük vaka sayılarında artış görülüyor. Ülkede aşılama kampanyası da devam ediyor.

Portekiz’in aldığı yeni karar uyarınca, ülkeye hava, kara ya da deniz yoluyla giden İngiliz vatandaşları, iki doz aşılarını birden yaptırdıklarını göstermek zorunda. Aksi durumda Portekiz’e giden İngiliz turistler, 14 gün karantina altına alınacak.

İkinci doz aşıların üzerinden de 14 gün geçmiş olması şartı aranıyor. Benzer şekilde tek doz olan Johnson&Johnson aşısı yaptıranların da en az 14 gün önce aşı yaptırmış olmaları gerekiyor. COVID-19 hastalığı geçirmiş ve ardından tek doz aşı olmuş kişilere karantina olmaksızın Portekiz’e giriş izni verileceği açıklandı.

Gelirinin büyük bir kısmını turizmden elde eden Portekiz’i en çok ziyaret edenler arasında İngilizler yer alıyor.

İngiltere de Portekiz’den gelen yolcuları 10 gün karantina altında tutuyor.

Portekiz’de son 24 saatte bin 496 yeni vaka görülürken bir kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti. İngiltere’de de son olarak 14 bin 633 yeni vaka görüldü ve 11 kişi de öldü.

VOA tarafından geçilen Portekiz’den İki Doz Aşı Olmamış Turistlere Karantina haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Portekiz’den İki Doz Aşı Olmamış Turistlere Karantina haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Portekiz’den İki Doz Aşı Olmamış Turistlere Karantina haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.