Polonya Başbakanı Tusk’tan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’a Ukrayna uyarısı

Polonya Başbakanı Tusk’tan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’a Ukrayna uyarısı

ABONE OL
13:57 - 13/03/2024 13:57
Polonya Başbakanı Tusk’tan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’a Ukrayna uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’ı milyonlarca insanın kaderi ve binlerce insanın hayatının 60 milyar dolarlık Ukrayna’ya yardım paketinin Temsilciler Meclisi’nde oylanmasına bağlı olduğu yönünde uyardı. Bu arada Cuma günü Fransa, Almanya ve Polonya, Ukrayna zirvesinde bir araya geliyor.

ABD’de Senato Ukrayna’ya 60 milyar dolarlık yardımı onayladı ancak Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde yardım paketi henüz oylanmadı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson paketi henüz Temsilciler Meclisi’nin gündemine taşımadı.

Tusk Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yla birlikte Başkan Biden’la Washington’da yaptığı görüşmenin ardından gazecilere yaptığı açıklamada, “Johnson olumlu bir karar vermediği takdirde bu binlerce yaşamın yitirilmesine neden olacak” dedi.

Biden görüşmede iki isme Amerika’nın Polonya’ya sarsılmaz desteğini yinelemişti.

Tusk, Johnson’ın milyonlarca insanın kaderinin onun kararlarına bağlı olduğundan haberdar olması gerektiğini söyledi.

Donald Tusk, Ukrayna’da bugün ve yarın binlerce yaşam onun karalarına dayanıyor” ifadesini kullandı.

Johnson, Duda’yla görüştü ve görüşmenin ardından ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’ya destek paketine değinilmedi.

Fransa, Almanya ve Polonya’dan üçlü Ukrayna zirvesi

Bu arada Avrupa Birliği ve NATO’nun üç büyük ülkesi Fransa, Almanya ve Polonya, Berlin’de 15 Mart Cuma günü acil bir Ukrayna zirvesi toplama kararı aldı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrezj Duda, yarın Brüksel’de NATO Genel Sekereteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından kamu televizyon kanalı TVP Info’ya verdiği röportajda, “Cuma günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile durumu görüşmek üzere Berlin’de olacağım” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşında en çok zarar gören ve Ukrayna’ya en büyük desteği veren ülkelerin başında gelen Polonya, Rusya’nın cephede ilerlerken, Batılı devletlerin askeri harcamalarını artırması ve Ukrayna’ya daha fazla yardım yapması için temaslarda bulunuyor.

Polonya, Kiev’in Rus işgalini savuşturması için Batılı ortaklarına askeri yardım harcamalarını artırmaları yönünde defalarca çağrıda bulundu.

Macron-Scholz gerginliğinin gölgesinde zirve

Geçtiğimiz hafta, Almanya Başbakanı Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasındaki “asker gönderme” tartışmalarının ardından açıklanan üçlü zirve, özellikle Ukrayna konusundaki görüş ayrılığı nedeniyle Fransa-Almanya ilişkilerinin zayıflamış göründüğü bir dönemde yapılacak.

Polonya, Avrupa yanlısı yeni bir hükümetle, Moskova karşısında Berlin ve Paris ile işbirliğini güçlendirmenin yollarını arıyor. Donald Tusk, “Bence bu üç başkentin tüm Avrupa’yı Ukrayna’ya yeni yardım sağlamak için harekete geçirme görevi ve gücü var” diyerek, birlikte hareket etme arzusunu dile getiriyor.

VOA tarafından geçilen Polonya Başbakanı Tusk’tan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’a Ukrayna uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Polonya Başbakanı Tusk’tan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’a Ukrayna uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Polonya Başbakanı Tusk’tan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’a Ukrayna uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.