“Polise ve itfaiyecilere saldıranlar cezalandırılsın”

“Polise ve itfaiyecilere saldıranlar cezalandırılsın”

ABONE OL
13:18 - 02/01/2023 13:18
“Polise ve itfaiyecilere saldıranlar cezalandırılsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yılbaşı gecesi Almanya’nın başkenti Berlin başta olmak üzere Hamburg, Stuttgart ve Leipzig’in yanı sıra bazı kentlerde polise ve itfaiye görevlilerine havai fişeklerle saldırılmasına ve araçların kundaklanmasına tepkiler artarken, saldırganlara hapis cezası verilmesi talep edildi.

Saldırıları “Ölçüsüz bir şiddet” olarak niteleyen Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), bu tür eylemlere dönük cezaların son yıllarda artırıldığına dikkati çekti ve “Suçlular hak ettikleri cezalara çarptırılıp cezaevine gönderilmeli” dedi.

Başbakan Olaf Scholz da Almanya’da güvenlikten sorumlu emniyet mensupları ile insanların yardımına koşan itfaiyecilere havai fişekli saldırıları şiddetle kınadığını açıkladı. Scholz, bu tür şiddet olaylarına kesinlikle göz yumulmayacağını vurguladı.

Başkent Berlin’de tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen yeni yıl kutlamalarında uygulanan Havai Fişek yasağının yoğunlaştırılması, hatta ülke geneline yayılması tartışmaları Almanya’da politikacıların gündemine de yerleşti.

Sol Partili Berlin Eyalet Kültür Senatörü Klaus Lederer, ülke genelinde havai fişek yasağı uygulanmasından yana olduklarını açıkladı. SPD’li Berlin Eyalet Başbakanı Franziska Giffey de havai fişek satışı yasağı önerisinin İçişleri Bakanları Konferansı’nda detaylı bir şekilde ele alınmasını önerdi.

CDU Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı Kai Wagner ise bu yöndeki öneriye karşı çıktı. Wagner, “Birkaç kendini bilmez çapulcuların yüzünden aileleri bu gelenekten vazgeçmeye zorlamak doğru olmaz. Bu toplumsal bir sorun. Polislere ve itfaiye çalışanlarına saygının artırılması için çaba göstermeliyiz” dedi.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.