Pınar ve İmam Özgül çifti yine başarılı bir konsere imza attılar

Pınar ve İmam Özgül çifti yine başarılı bir konsere imza attılar

ABONE OL
23:15 - 02/11/2023 23:15
Pınar ve İmam Özgül çifti yine başarılı bir konsere imza attılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zazaki/Kirmancki müziği ile tanınan ve yanı sıra çeşitli dillerde müzik yapan Berlinli sevilen müzisyenler Pınar ve İmam Özgül çifti özellikle kendi yazıp besteledikleri eserleri ve sahne hakimiyetleriyle yine başarılı bir konsere imza attılar.

Özgül çiftinin Çorum’dan Erzincan’a, Koçgiri’den Hınıs’a, Varto’dan Rojava’ya farklı dilleri, inançları, kültürleri kısacası halkları bir araya getirerek, gönülleri birleştirerek birlikte klamlar ve türküler dile getirmeleri seyircileri de mutlu etti.

Pınar ve İmam Özgül’ün deyimiyle, ‘konserler ve çeşitli sosyal etkinlikler toplumları olumlu anlamda bir araya getirebilen tek nedenlerdir.

Onun için sanat bitmemelidir, onun için popülizmden, tüketenden ve sanat tüccarlığını yapandan uzak duran gerçeklere hitabeden ve sanatı var etmeye çalışan sanatçının ürettiği, icra ettiği sanat desteklenmelidir.

Özgül çifti sahne performanslarının yanı sıra, bu sebeple ‘türküler daha çok yazılmalı ve söylenmelidir’ mesajını verdiler.

Pınar ve İmam Özgül çiftinin bu konserde konukları da vardı. Geceyi şiirleri ile renklendiren şair Erdal Çelik’in sunduğu programın diğer konukları Mustafa Yeşilyurt, Sevgi Yurtsever’di. Konserde sahne alan sanatçılar farklı dillerde türküler dile getirerek adeta barışı ve halkların kardeşliğini vurguladılar.

Konser, Mustafa Yeşilyurt’un dile getirdiği güzel halk türküleri ile son buldu. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.