Pilotların maaşlarını dondurun, yoksa yardım yok!

Pilotların maaşlarını dondurun, yoksa yardım yok!

ABONE OL
13:17 - 05/11/2020 13:17
Pilotların maaşlarını dondurun, yoksa yardım yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hollanda Kraliyet Havayolları (KLM) devlet desteğinin devam etmesi için bakan Hoekstra’nın şart koştuğu çalışanların maaşlarından bir kısmından feragat etme şartını, pilot sendikası dışındaki tüm sendikalar onayladı.

Pilotlar sendikası 2025 yılına kadar maaş artışlarından vazgeçmek istemediği için, Lahey devlet yardımını erteleneceğini bildirmişti.

KLM’e hükümetin destek için şart koştuğu maaş indirimi anlaşmasını onaylamayan pilotlar, kendilerinden başka tüm sendikalar kabul edince, yalnız kaldılar ve pes ettiler.

Pilot sendikası VNV de hükümetin destek şartı olan maaş indirimini içeren anlaşmayı imzaladı.

2025’e kadar maaşlar dondurulmazsa, yardım yok ! tehdidi anlaşmayı getirdi.

Kabin ve yer ekibi sendikaları Cumartesi günü 2025’e kadar ücret kesintisi yapmayı kabul ederken, pilotlar sendikası bunu reddetmişti.

Bu gelişme üzerine Hollanda hükümeti, eğer pilotlar 2025 yılına kadar uzun vadeli ücret artışlarından feragat etmeyi kabul etmezler ise Air France-KLM havayolu şirketine söz verilen milyar dolarlık mali yardımını durduracağını bildirmişti.

Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, “Bu çok hayal kırıklığı yaratan ve riskli bir durum” dedikten sonra pilot sendikası ve KLM, krizi Pazar günü tekrar tartışmak üzere bir araya gelerek, KLM’nin devletten 3,4 milyar euro destek verilmesine onay çıktı.

KLM’nin biraz daha bir kaç ay yetecek rezervleri kalmıştı. Bütün gözler Lahey hükümetine çevrilmişti, ancak bugün gelen olumlu haber Hollanda piyasasını ve çalışanları rahatlattı.

Resim: © AA

 

TOUREXPI tarafından geçilen Pilotların maaşlarını dondurun, yoksa yardım yok! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pilotların maaşlarını dondurun, yoksa yardım yok! haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pilotların maaşlarını dondurun, yoksa yardım yok! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.