Paralimpik atlet Oscar Pistorius erken mi tahliye edilecek?

Paralimpik atlet Oscar Pistorius erken mi tahliye edilecek?

ABONE OL
16:14 - 24/11/2023 16:14
Paralimpik atlet Oscar Pistorius erken mi tahliye edilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldürdüğü için 2014 yılından bu yana hapiste olan Güney Afrikalı eski paralimpik atlet Oscar Pistrorius, erken tahliye edilmek için bir kez daha başvuruda bulundu. 37 yaşındaki Pistorius için şartlı tahliye duruşması bugün yapılacak.

Pistorius, 10 yıl önce Güney Afrika’nın Pretorya şehrindeki evinde kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı vurarak, dünyayı şoke eden bir cinayet işlemişti. Bugünkü şartlı tahliye duruşması, Pretorya’nın hemen dışındaki Atteridgeville cezaevinde yapılacak. Steenkamp’ın annesi June ise şartlı tahliyeye karşı çıkmıyor.

Mahkemenin bugün, şartlı tahliye için gerekli olan suçların niteliği, yeniden suç işleme olasılığı, cezaevindeki davranışlar, fiziksel ve zihinsel sağlık gibi konuları gözden geçirmesi bekleniyor.

Pistorius’un şartlı tahliye için gerekli asgari tutukluluk süresini tamamlamadığına karar verilmesinin ardından Mart ayında şartlı tahliye talebi reddedilmişti.

Johannesburg’ta iki fibula kemiği olmadan doğan 26 yaşındaki atlet, dizinden aşağısına takılan özel protez bacaklarla spor yaşamını sürdürüyordu

Ancak Anayasa Mahkemesi geçen ay Pistorius’un bu yıl 21 Mart itibariyle cezasının yarısını çektiğini ve şartlı tahliye için uygun olduğunu açıkladı.

Pistorius 2013 yılının Sevgililer Günü’nde Steenkamp’ı vurarak öldürmüştü. İlk olarak 2014 yılında bir yüksek mahkeme tarafından kusurlu cinayet suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak savcıların temyiz başvurusu üzerine 2015 yılının sonlarında Yargıtay tarafından cinayetten suçlu bulunmuştu.

Pistorius, savcıların istediği 15 yıllık asgari sürenin yarısından daha az olan Yüksek Mahkeme cezasının ardından 2016 yılında altı yıllığına tekrar hapse gönderildi. 2017 yılında Yüksek Mahkeme, altı yıllık hapis cezasının “şoke edici derecede hafif olduğunu” bildirerek, cinayet cezasını iki katından fazla arttırarak 13 yıl beş aya çıkardı.

Reeva Steenkamp’ın annesi June Steenkamp

Oscar Pistorius, olimpiyatlarda hem 400 metre hem de 4×400 bayrak yarışına katılarak tarihe geçmişti.

Johannesburg’ta iki fibula kemiği olmadan doğan 37 yaşındaki atlet, dizinden aşağısına takılan özel protez bacaklarla spor yaşamını sürdürüyordu. “Blade Runner” lakaplı Pistorius, spora 2003’te rugby oynayarak başladı ve katıldığı ilk paralimpik yarışlarda 200 metrede altın, 100 metrede bronz madalya kazandı.

Ancak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Yönetim Kurulu’nun yasağıyla karşılaştı. Kararı yargıya taşıyan atlet 2008’de yarışlara katılma hakkı elde etti. 2012 Londra Olimpiyatları’nda 400 metrede yarı finalde elendi.

VOA tarafından geçilen Paralimpik atlet Oscar Pistorius erken mi tahliye edilecek? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Paralimpik atlet Oscar Pistorius erken mi tahliye edilecek? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Paralimpik atlet Oscar Pistorius erken mi tahliye edilecek? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.