*** Oy hakkı için imza kampanyası başlatıldı

*** Oy hakkı için imza kampanyası başlatıldı

ABONE OL
15:51 - 27/04/2009 15:51
*** Oy hakkı için imza kampanyası başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Oy hakkı için imza kampanyası başlatıldı


Almanya’da Sol Parti, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde ağustos ayında yapılacak yerel seçimlerde AB ülkesi vatandaşı olmayan göçmenlerin de oy kullanabilmeleri için imza kampanyası başlattı

Duisburg Belediye Meclisi üyesi Erkan Kocalar, imza kampanyasını Duisburg kentinde başlattıklarını, kampanyanın ilgi görmesi durumunda bunu ülke geneline yaymayı hedeflediklerini söyledi.

”Göçmenlere yerel seçimlerde oy kullanma hakkı verilmesi için halka gittiklerini” belirten Kocalar, ”Göçmenlerin yerel seçimlerde oy kullanmalarına ilişkin çalışmalarımız destek görüyor ve biz de bu nedenle böyle bir girişim başlattık. Ülke genelindeki belediyeler bizim başlattığımız girişime sıcak baktıkları taktirde yaygınlaştıracağız. İlk defa Duisburg kentinden başladık. Sol Parti olarak imza kampanyamızdan elde edilen sonuçları ise Federal Meclis gündemine taşımak istiyoruz. Amacımız Alman halkının bu konuda görüşlerini alarak birlikte hareket etmek. Sendika ve sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyaç var” dedi.

(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.